Jezus zoekt wat verloren is

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 6 augustus 2017
Kerk:Bethlehemkerk
Predikant:ds. D.G.R.A. Beekman (Noorden)

Schriftlezing: Lukas 15: 1-10

Jezus zocht naar wat verloren was. Zijn deze mensen wel het zoeken waard? De farizeeërs en Schriftgeleerden hebben een punt: het zijn verloren mensen. Wij zoeken alleen als het waarde heeft. Jezus zoekt vanuit het gemis. Het schaap en het muntstuk op de verkeerde plaats. Je kunt als mens verloren, maar je bent nooit waardeloos. Het initiatief ligt bij God. Als God niet in beweging komt, ben je nergens. Een verschil tussen beide gelijkenissen. Het schaap heeft zelf een foute afslag genomen. Wij maken verkeerde keuzes. Maar dat is niet hele verhaal. Het verloren geldstuk kan zelf niks. Niet alles is onze schuld. Verloren heeft ook te maken met wat je overkomt. Wat het verhaal ook is: je bent van waarde en God slooft Zich voor je uit. God is de God die terugvindt. Dat is de vreugde van het geloof. Zijn wij een feestvierende gemeente?