Youth Alpha Bodegraven

Vind je het leuk en best interessant om met leeftijdsgenoten te praten over het geloof? Of weet jij eigenlijk niet wat je van het christelijk geloof moet vinden en wat je er mee kan? Of zoek je een plek waar jij je gewoon kunt ontspannen? Waar je met jongeren kunt praten die met dezelfde vragen zitten als jij? Alle vragen mogen namelijk gesteld worden! Dan willen wij jou van harte uitnodigen bij: Youth Alpha Bodegraven

Wat is Youth Alpha?
Youth Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof.
Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren bezig met vragen zoals o.a.:
-"Wie is Jezus?"
-"Geneest God vandaag de dag nog steeds?
-"Wat doet de Heilige Geest?"
-"Hoe leidt God ons?
-"Hoe werkt dat met bidden?

Hoe werkt de Youth Alpha cursus?
Het is ontzettend gaaf om de Youth Alpha cursus te doen! We kunnen natuurlijk niet alles vertellen, maar in het kort ziet het er ongeveer zo uit: Op vrijdagavond komen we als groep bij elkaar van 18.45 21.30 uur. Zeven uur dienen de meesterkoks een supergerecht op en als je echt niet meer op kunt dan is er nog koffie of fris met iets lekkers. Daarna wordt het onderwerp van die avond uitgelegd door onze praatjesmaker met een filmpje, een spel, een sketch en een praatje. In kleine groepjes praten we daarna verder met elkaar over het thema door. Het gaat vooral over jouw leven, jouw vragen, jouw waaroms en jouw twijfels. Bij Youth Alpha kun jij in vertrouwen al je vragen stellen!

Wie zijn er welkom?
Alle jongeren vanaf 15 t/m 24 jaar die nieuwe vrienden willen maken, samen een gezellige tijd willen hebben en meer willen weten over het christelijk geloof.

Wie zijn wij?
Wij zijn een team van mensen die uit verschillende kerken komen maar we vinden elkaar in hetzelfde geloof: in Jezus. Leven met Jezus is niet altijd makkelijk. Telkens weer opnieuw ontdekken wat Hij voor ons in petto heeft. Dat is razend spannend maar ook heel veilig. Genieten van het leven en praten met Degene van wie je het krijgt, dat is: dubbel & dwars genieten!

Wat kost Youth Alpha?
Helemaal niets! Als je een bijdrage voor het weekend wilt geven dan mag je dit zelf bepalen.

Inloopavond:
De eerste avond op 20 januari om 18.45 uur is er om je te laten proeven van deze cursus. Je mag vrijblijvend binnenlopen om te kijken of het wat voor je is. Het geeft niet als je nog maar weinig weet en het maakt niet uit óf en bij welke kerk je hoort. Je mag gerust één keer komen kijken en daarna nooit meer. Weet je wat nog mooier zou zijn? Je eigen vrienden meenemen!

Contact:
Heb je vooraf nog vragen of je wilt een keer een gesprekje om wat meer te weten komen bel of mail dan met Marcel Kersseboom via 06-51199565 of via het mailadres m.kersseboom1@kpnplanet.nl

Waar:
Buitenkerk 56