Luister live mee met de erediensten

Elke zondag zijn er erediensten om 9.30 uur en 18.30 uur. Bekijk het preekbeurtenrooster

Liturgie en liedstencils komende zondag 22 oktober:
Dorpskerk ochtend / Dorpskerk avond
Bethlehemkerk ochtend / Bethlehemkerk avond

Dorpskerk, Bodegraven

Bethlehemkerk, Nieuwerbrug

't Anker, Bodegraven

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De uitzendingen van Muzikale Ontmoetingen zijn, behalve rechtstreeks, ook naderhand te beluisteren via de volgende link:  Muzikale Ontmoetingen

Kerkfoto van de maand

Nogmaals een kerk uit Leipzig, de Nikolaikirche. De Nikolaikirche is, met de Thomaskirche, de bekendste kerk van de Duitse stad Leipzig. Het interieur is een fraai voorbeeld van het classicisme. De Nikolaikirche is eigendom van de Lutherse kerk, maar is ook in gebruik bij een Rooms-katholieke parochie.

Kerkfoto's van vorige maanden

Deze maand een kerk uit Leipzig, de Thomaskirche. Tijdens de Lutherreis is deze kerk bezocht, o.a. omdat Luther hier op Pinksteren 1539 gepreekt heeft én omdat J.S. Bach hier van 1723 tot 1750 het Thomanerchor dirigeerde in de functie van Thomascantor.

================================================

Na vorige maand een foto uit Rotterdam, nu een kerk uit Amsterdam. Het is de Engelse kerk op het Begijnhof verscholen vlak achter de Kalverstraat. Een oase van rust. Vanaf de 14e eeuw gebruikt als kapel voor de begijnen en in 1607 in gebruik voor kerkdienst voor engels sprekende protestanten.

Het is niet een zo grote kerk met ca. 385 zitplaatsen. In 2007 nog bezocht door Queen Elisabeth van Engeland met haar man, de hertog van Edinburgh tere van het 400 jarig bestaan.

Ook in deze kerk worden alledagdiensten gehouden maar dan op iedere woensdag te beginnen om 12.40 uur. Vanaf 12.25 wordt er gezamenlijk gezongen. Kijk op www.alledagkerk.nl voor meer informatie.

================================================

De kerk van de maand staat deze keer dicht bij huis: de Laurenskerk te Rotterdam.
Deze laatgotische kruiskerk is gebouwd tussen 1449 en 1525 en gewijd aan Laurentius van Rome.
In 1572 is de kerk overgegaan met de Reformatie. De toren is 65 meter hoog en torent fysiek boven Desiderius Erasmus uit.

In 'de Laurens', zoals Rotterdammers zeggen, ligt o.a. de vrouw van Piet Hein begraven.
De kerk bevat 5 orgels waaronder het grootste mechanische kerkorgel van Europa met maar liefst 85 sprekende stemmen. Iedere dinsdag is er een zgn alledag-kerk die begint om 12.15 uur.
Weet dat u welkom bent!

De kathedraal: Cathédrale Notre-Dame de Reims
De kathedraal van Reims stamt uit de 13e eeuw en is 1 van de voornaamste gotische bouwwerken van Frankrijk. In vroeger tijden werden hier de koningen van Frankrijk gekroond.

De kathedraal in Reims is beroemd om zijn fraaie glas in lood ramen. De joodse kunstenaar Marc Chagall heeft er in de jaren '70 nog een fraaie aan toegevoegd.

================================================

Frauenkirche in Dresden (wiki), waar de naam van Maarten Luther aan verbonden is.
Ook J.S. Bach heeft hier gemusiceerd.

De bouw van deze kerk is gestart in 1726. Bij de grote brand in de nacht van 13 op 14 februari 1945 ging deze geheel ten onder. Vijf jaar na de Wende startte, in 1994, de renovatie die € 130 miljoen zou gaan kosten. De her-opening vond plaats op 30 oktober 2005 in het bijzijn van Koningin Beatrix.

Info

Wanneer u geen verbinding krijgt, kunt u één van deze linkjes gebruiken: Dorpskerk, Bethlehemkerk, 't Anker.

Voor een Android tablet of phone, klik hier.

Of probeer een andere browser, bijv. Google Chrome.

Wilt u een een internetradio programmeren, klik hier.

Voor online diensten van Emmaus klik hier.

Per 31 januari 2013 vervalt de inbelvoorziening bij KPN. Lees het bericht van de commissie.

Gedachte

Al zouden mannen kinderen kunnen baren, dan nog kan de wereld niet zonder vrouwen (M. Luther)