Facebook Twitter Google Plus

Rosh HaShana 5778: Shana Tovah

22 september 2017   |   Door JKH
21 en 22 september was het Joodse nieuwjaar - Rosh HaShanah: Het begin van de Joodse kalender en ook het Bijbelleesrooster. Lees mee in de Torah, de profeten en het nieuwe testament. Shana Tova: gelukkig nieuwjaar.

De parashat is een systematisch leesrooster dat elke week een gedeelte uit de Thora, de Profeten en het Nieuwe Testament) bevat. Lees mee met het Joodse volk en Messiaanse gemeenten. De parashat is onderverdeeld in 54 delen. Deze wordt wereldwijd in een jaar tijd uitgelezen. Op de sabbat wordt er in de samenkomst aandacht besteed aan de parasja (gedeelte uit de parashat) die op dat moment aan de beurt is.

Klik hier voor het leesrooster. Dat start na het loofhuttenfeest. En hier voor de joodse kalender met de wekelijkse Parasha. Merk op dat Jesaja 53 in de parasha niet voorkomt.

Klik hier voor getuigenissen van Joden die Jezus de Messias hebben leren kennen. En ook hier.

En een artikel van Willem Ouweneel over het Joodse Nieuw jaar (CIP).

Luister en kijk naar de recente toespraak van Netanyahu voor de VN.

Kijk eens rond op de website van een christelijke gemeente: Grace and Truth. tip: bij gebruik van google chrome wordt er vanzelf gevraagd om te vertalen naar bv Nederlands. De site is ook in het Russisch beschikbaar: 20% van de bevolking heeft een Russische achtergrond. In de diensten wordt vertaald naar het Engels en Russisch (en ook Oekraiens). 

Lees hier over de natuurparken waar velen heen gaan op feestdagen bij mooi weer.

 

(info@hervormdbodegraven.nl) 

Welkom in onze gemeente

Over deze website

Aanmelden Nieuwsberichten

Info kerkbalans?! Klik hier!