Facebook Twitter Google Plus

Bouw Uw koninkrijk bij Jeugdclub Reflector

24 november 2017   |   Door EvV (Redactielid)

Leuk om de jeugdclubs langs te gaan en dan met het jaarthema bezig te zijn. Wat een leuke groep tieners bij de Reflector op vrijdagavond! Zo’n 24 tieners waren gekomen om een gezellige avond met elkaar te hebben.

Met z’n allen hebben we nagedacht over de wijs man die een huis bouwde op de Rots en de dwaas man die zijn huis bouwde op het zand. Een mooi gedeelte uit de Bijbel. Woorden van God naar ons gericht.

Samen hebben we in kleine groepjes nagedacht over wat bouwen op een Rots of bouwen op zand is. Dan niet letterlijk een huis maar ons eigen leven. Waar bouwen we op? Of anders gezegd waar vertrouwen we op? Op Jezus? Wat gebruiken we om te bouwen? Of hoe bouw je? Doe je het alleen of juist samen met Jezus? Hele belangrijke vragen!

De bijbel zegt.... nee, God zegt zelf alles wat we zonder Jezus doen geen nut heeft! Dan denk ik gelijk wat heb ik allemaal zonder Jezus gedaan. Het heeft allemaal geen nut gehad. Bouwen doen we dus samen met Jezus! Hij is het fundament onder ons bestaan. Bouwen is vertrouwen op Jezus. Alles aan Hem toevertrouwen! Helemaal niets uitgesloten. Alles aan Hem overgeven, bespreken alles samen doen. En niets alleen want het heeft geen nut! Het bouwt niks op. 

Daarom tieners vraag aan God of je Hem mag leren kennen. Echt, er is niets mooiers dan je leven samen met Jezus te leven.

Ja, ja, het gaat niet van zelf maar het is het waard om je leven op Jezus te bouwen. Hij houdt heel veel van je. Ga de uitdaging aan en vraag maar aan God of je Hem mag leren kennen. Best wel een beetje eng he? Zoals jullie zelf zeiden: "Luistert God wel?" of "Hoe hoor ik Hem als ik iets gevraagd heb?" Wat een goede vragen. Vertrouw er maar op dat je Jezus steeds beter gaat leren kennen als je alles samen met Jezus gaat doen. Hij leert jou alles omdat Hij heel veel van je houdt.

Als afsluiting gingen we in kleine groepjes uiteen met de volgende opdracht. In drie minuten tijd en met de volgende drie woorden Fundament/Jezus /jezelf moesten jullie in het kort vertellen wat dit met elkaar te maken heeft. Bedankt voor de mooie zinnetjes die jullie voorgelezen hebben! 

Als afsluiting hebben we met elkaar gebeden en gevraagd aan God of Hij alles samen met ons wil gaan doen. Of we Jezus beter mogen leren kennen zodat we altijd mogen blijven bouwen op een goed Fundament. Bedankt, toffe tieners en ga de uitdaging aan!

Marcel Kersseboom

 
 
 
 
 

 

(info@hervormdbodegraven.nl) 

Welkom in onze gemeente

Over deze website

Aanmelden Nieuwsberichten

Info kerkbalans?! Klik hier!