1948 - 2013: ISRAËL 65 jaar

13 mei 2013   |   Door E M (Redactielid)
In mei 2013 bestaat Israel als nieuwe natie 65 jaar. Lees het het verslag van de thema-avond in de dorpskerk met ds. H. Paul en dr. M.J. Paul.

Sprekers waren dr. M.J. Paul ‘Het nieuwe verbond en de toekomst van Israel’ en ds. H. Paul ‘Israels herstel’. „Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven, en zal die in hun hart schrijven; en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn.” De belofte voor Israël is de blijvende grond van de aanneming van de heidenen. „Israël blijft de wortel. De andere volken zijn niets dan takken op die wortel geënt.”

Lees het volledige verslag van de avond in het RD van woensdag 15 mei.

De avond werd georganiseerd door het Comité Herleving gebed voor Israël'. Meer informatie is te vinden op hun eigen website "Herleving Gebed voor Israël".

====================================

Op onze eigen Hervormde website hebben we, onder het kopje thema's, een flink aantal pagina's met extra informatie over bepaalde thema's. Hier bevindt zich ook een themapagina Israël. Daar kunt u veel recente informatie rond de ontwikkelingen in Israël vinden.
Van harte aanbevolen! Klik hier: thema-pagina Israël .

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de historie van het gebied wat Israel wil gaan bebouwen, en wat er nu feitelijk aan de hand is (Engelstalig). Een waardevolle aanvulling op de reguliere berichtgeving.

(info@hervormdbodegraven.nl)

Welkom in onze gemeente

Over deze website

Aanmelden Nieuwsberichten

Info kerkbalans?! Klik hier!