500 jaar Reformatie in Bodegraven

14 oktober 2017   |   Door EvV (Redactielid)

De Bodegraafse Hervormde en Gereformeerde gemeenten organiseren op Hervormingsdag, 31 oktober, een Reformatieherdenking. Tijdens een samenkomst in de Dorpskerk zal de Reformatie van 500 jaar geleden herdacht worden.

Het is dit jaar 500 jaar geleden dat door onder andere Maarten Luther en Johannes Calvijn de Reformatie werd ingezet. De herdenkingsdag van de Reformatie, jaarlijks op 31 oktober, is de dag waarop protestantse christenen gedenken dat de protestantse kerken in de 16e eeuw zijn ontstaan.

In een samenkomst in de Dorpskerk van Bodegraven zal door middel van zang, gebed en meditatie de Reformatie worden herdacht. Medewerking wordt verleend door Christelijke Zangvereniging Nieuwerbrug onder leiding van Pia Schütz en de predikanten ds. M. J. Van Oordt en ds. G. J. Baan.

De Reformatieherdenking begint om 19:30 uur en de toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden met als doel Stichting 'In De Rechte Straat'.

Bent u niet in staat om de avond bij te wonen, maar wilt u toch graag meeluisteren?
Klik dan hier.

Donderdag 19 oktober

(info@hervormdbodegraven.nl)

Welkom in onze gemeente

Over deze website

Aanmelden Nieuwsberichten

Info kerkbalans?! Klik hier!