Commissie Israël en Gemeente • Bodegraven

Oktober 2014. Met vreugde delen wij u mede dat er in Bodegraven een commissie Israël actief is. De Commissie Israël en Gemeente is op persoonlijke titel van de commissie opgericht op 18 juni 2014.

De commissie heeft ten doel structureel aandacht te schenken aan Israël.  Enkele doelstellingen zijn de positie van Israël in de bijbel, de positie van het Joodse volk tot op heden en de toekomstige plannen van God met Zijn volk Israël en de gemeente.

Om dit te realiseren zal de commissie jaarlijks een aantal lezingen organiseren en streeft zij er naar om verenigingen van jeugd en senioren informatie te geven over de positie van Israël overeenkomstig haar doelstellingen.

Commissie Israël en Gemeente • Bodegraven
(Peter Domburg, Piet v.d. Steen en Aart de Knikker (secr.))

================

Om te luisteren:
Soms start de browser zelf direct een player bij 1x klikken. Zo niet: klik met de rechtermuisknop en kies voor 'Download'. Na het downloaden kan de mp3 met een eigen player worden afgespeeld.

Februari 2017

ds Kees Kant prak over het thema " Joden en Israël in de geschiedenis van de christelijke kerk"

1. voor de pauze. 2. na de pauze.

November
D.V. 9 en 23 november: Twee lezingen in 't Anker (20.00 uur) met Dhr. Dirk van Genderen.
Van harte welkom namens de Comissie Israël en Gemeente • Bodegraven

Februari 2016
Bert van Twillert sprak over het thema " Israëls toekomst volgens de profetieen"

1. voor de pauze. 2. na de pauze.

Oktober 2015
20 en 28 oktober was ds. Henk Poot in Bodegraven. Hij sprak over "Jezus en Israël in het Oude en in het NieuweTestament":
Lezing 20 oktober: 1. Opening. 2. Lezing voor de pauze. 3. Lezing na de pauze.
Lezing 28 oktober: 1. Opening. 2. Lezing voor de pauze. 3. Lezing na de pauze.

Ds. H. Poot in 't Anker

Februari 2015
Lezing 17 februari was er een drukbezochte avond met ds. Oscar Lohuis met als onderwerp: "Hoe handelt God nu met Israël?"God heeft gehandeld en wij mogen Zijn grote daden verkondigen. Maar hoe handelt God met Israël, in de tijd waarin wij nu leven? Beluister deze druk bezochte avond nog een keer na: 1. Opening. 2. Lezing. 3. Opening na de pauze. 4. Vragenbeantwoording

November 2014
Ds. J. Koppelaar spreekt over de Bijbelse toekomstvisie voor Israël en de gemeente en weet daarmee jong en oud publiek te boeien op 13 november en 28 november.
Lezing 13 november over het historisch perspectief. En de vragenbeantwoording.
Lezing 28 november over het bijbels perspectief. En de vragenbeantwoording.

Referenties (oa):
- Preek van C.H. Spurgeon over Openbaringen 20: Klik hier (engelstalig)
- Bisschop Ireneus die reeds in de tweede eeuw de niet-letterlijke uitleg van Openbaring 20 bestreed
- Openbaring 20 als sleutel tot verstaan van vele teksten zoals Jesaja 11 over het Vrederijk
- De invloed van Tyconius op Augustinus

Ds. J. Koppelaar in de Salvatorkerk

Wenst u blijvend op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten,
mail dan naar de Commissie Israël en Gemeente • Bodegraven

De commissie en de sprekers zijn een persoonlijk initiatief van ondergetekenden.

Hartelijke groet,
Commissie Israël en Gemeente • Bodegraven
(Peter Domburg, Piet v.d. Steen en Aart de Knikker (secr.))

Noot van de webredactie: zie ook de thema-pagina Israël