Opinie en vorming

Deze pagina gaat over opinie en vorming, recenties en bronnen. Voor opinievorming kunnen de Waarheidsvriend en CV Koers maar ook de PKN zelf (bijv. commentaar bij de tijd) genoemd worden.

Zie ook de rechterkolom met aandacht voor de cursus theologische vorming, kerknieuws.nl en andere nieuwsbronnen.

Lees het verslag van de presentatie van de nieuwe Christelijke Dogmatiek van dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi 18 oktober jl.

Lees hoe een jonge filosoof als Emmanuel Rutten door het lezen van Augustinus' Belijdenissen tot bekering kwam. Klik hier voor het artikel (van www.habakuk.nu). Hij promoveerde onlangs op het onderwerp Godsbewijzen. Leef mee met de Stichting tot Heil des Volks.

Lees op www.izb.nl de aankondiging van de gebundelde columns van ds. P.L. de Jong en ook het interview met de nieuwe (IZB / GZB) hoogleraar secularisatiestudies, dr. H. Paul

En zie www.theoblogie.nl : een webforum waar diverse actuele discussies gevoerd worden.

Zie ook Areopagus (IZB), centrum voor contextuele en missionare verkondiging.

Boeken en bronnen

www.vergadering.nu. Van veel boeken worden alle recenties uit de christelijke pers verzameld.

www.kerknieuws.nl : nieuws over kerken. Verderop die pagina dossiers met selecties op PKN-nieuws.

www.cip.nl : het Christelijk Informatie Platform.

www.kerkrecht.nl voor de geinteresseerden in zaken van de kerkorde.

Opleidingen

Cursus theologische vorming: zeer aan te raden voor iedereen. Zie cursusplaats Gouda voor docenten en rooster. Op de zaterdag-ochtend.

Post-HBO theologie op de CHE.