Beroepingscommissie: Vraag of boodschap voor ds. Verhoef?

Donderdag 28 mei vindt de online-ontmoeting met ds. Verhoef plaats tijdens de uitzending van de online-gemeente. Na de presentatie van de Creatieve Challenge (start 19.00 uur) zal van 19.30 -20.30 uur de online-ontmoeting zijn.

De zendingskringloopwinkel gaat weer open!

Na een onzekere periode kunnen de deuren van de kringloopwinkel vanaf vrijdagavond 22 mei weer open. Uiteraard zijn er aanpassingen gemaakt, zodat er op een verantwoorde manier gewinkeld kan worden.

Stencil dienst ds. Verhoef

Zondagavond 17 mei jl. heeft ds. Verhoef gepreekt in de Dorpskerk. Gemeenteleden die ds. Verhoef kennen, weten dat hij altijd een stapeltje stencils bij de uitgang van de kerk laat leggen.

De Online Gemeente

Elke donderdagavond om 19.00 uur is er een uitzending van De Online gemeente. Kijk je mee via Luister Live?
Gemist? Terugkijken is mogelijk. 

Beroep ds. Verhoef

Wijk 1 heeft een beroep uitgebracht op ds. T.C. Verhoef uit Nijkerk. Zondag 17 mei ging hij bij ons voor. De online kennismaking zal (gedeeltelijk) plaatsvinden tijdens de uitzending van De Online gemeente op donderdag 28 mei.

Kinderdiensten: Hemelvaartsdag en Pinksteren

Op 2e Paasdag werd er een Kinderpaasdienst online gezet. Uit de reacties bleek dat dit door velen is gewaardeerd. Voor Hemelvaart en Pinksteren zijn opnieuw... 

Creatieve Challenge

In onze grote gemeente zit natuurlijk ook veel creativiteit. Daarom een uitdaging om een creatieve verwerking te maken van (de betekenis van) Hemelvaart en/of Pinksteren. Iedereen kan mee doen!

Kom over de Brugdienst: 17 mei

Zondag 17 mei is er weer een KOB-dienst, de samenwerking tussen de Bethlehemkerk en de Brugkerk. Bram Maarleveld zal in deze dienst spreken over het thema: 'Een nieuwe jas'. 

Uitzending '75 jaar vrijheid' (Verslag + Opname)

De Hervormde gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug maakte tijdens Bevrijdingsdag een speciale online uitzending over '75 jaar vrijheid'. Met medewerking van ds. A. Baas, Mery Baas-Post, Marcel Meijer, ds. T. Poot en Anne van Vliet.

Themanummer 'De Waarheidsvriend' (nr. 18)

Er is een themanummer van De Waarheidsvriend met als onderwerp '75 jaar bevrijding' uitgekomen. Het volledige nummer wordt in PDF gratis ter beschikking gesteld.

Collectes via de GIVT-app

De afgelopen weken is er veel voor ons als gemeente veranderd! Diensten werden digitaal, ontmoetingen met gemeenteleden vielen weg of zijn beperkt. Zo veranderde ook de wijze van collecteren. Het geld dat u geeft willen wij natuurlijk aan de juiste doelen besteden.

Jesus is King (Kanye West)

En hierna hoorde ik een luide stem van een grote menigte in de hemel zeggen: Halleluja, de zaligheid, de heerlijkheid, de eer en de kracht zij aan de Heere, onze God. (Openbaring 19:1)

Bericht van de jeugdouderlingen

Nu het winterwerk zo abrupt gestopt is en het Jaarfeest en het Reflectorkamp niet doorgaan hebben de jeugdouderlingen een videoboodschap opgenomen voor alle jongeren en leidinggevenden.

Een luisterend oor voor jongeren

Wil je af en toe eens je hart luchten? Maar weet je niet bij wie? Zou je soms eens willen praten met iemand die niet heel dicht bij je staat maar toch ook geen onbekende is? Dan zijn wij er voor jou!

Blog Nienke en Branwen

Het zijn bijzondere tijden, hier in Zuid-Afrika, in Nederland overal in de wereld. Wij hadden gepland om op 1 april naar NL te komen, maar rond half maart werd duidelijk dat dit helaas niet mogelijk was. Zuid-Afrika begon op dat moment met beperkingen rondom het reizen.

Luistertip: Contactbanden

Contactbanden is een programma vanuit de protestantse wijkgemeente Emmaüs vol met geestelijke/gewijde muziek. Mensen kunnen aanvragen doen voor een bemoediging of groet. Luister gerust mee!

Update Jaco en Corrina

Van Jaco en Corrina ontvingen we een update vanuit Arnhemland. Het Covid-19 virus is een paar weken na de uitbraak in Europa in Australie aangekomen. Door de grootte en de uitgestrektheid van het land, is de verspreiding minder snel verlopen. 

Nienke en Branwen: Donateurs gezocht!

Beste gemeente, Zoals eerder al genoemd, kunnen Nienke en Branwen niet naar Nederland komen ivm het coronavirus. De presentatie-avond van 7 april vervalt daarmee ook, wat wij erg jammer vinden.

Kerken open tijdens coronacrisis

De Dorpskerk (Bodegraven) en Bethlehemkerk (Nieuwerbrug) openen vanaf maandag 6 april de deuren voor dorpsgenoten die op zoek zijn naar rust, troost, gesprek of gebed.

Bloemenactie Wijk Noord: 2500 huizen

En ook de laatste bloemen zijn inmiddels bezorgd door enthousiaste leden van wijk Noord. De teller staat daarmee op meer dan 2500 bereikte huizen.

Kerkelijk bureau gesloten

Tot nader bericht is het kerkelijk bureau gesloten. Bellen of mailen is nog steeds mogelijk.

Zegen en groet van uw kerkenraad

Wij vergaderen in deze periode wekelijks online. Weet dat we er zijn voor iedereen, juist nu!

De Bodegraafse Bel Brigade

De koning zei het al: “Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel!” Veel ouderen en mensen die door hun gezondheidssituatie tot de risicogroep horen, zitten momenteel verplicht thuis...

Bloemenactie Wijk Noord: 1160 stuks

De bloemenactie van Wijk Noord is inmiddels bijna twee weken bezig en er zijn om en nabij 1160 bloemen bezorgd! We zijn dus halverwege... 

Vanuit de diaconie

De huidige situatie in de wereld, in ons land en daarbij onze gemeente Bodegraven vullen onze gebeden, gedachten en gesprekken. Velen van ons die wellicht nog ‘redelijk’ de dagen doorkomen, met thuiswerken, lesgeven of andere activiteiten. Ongetwijfeld zullen velen van ons ook in eenzaamheid en bezorgdheid verkeren.

Geven via de Givt-app

Nu we als gemeente niet meer naar de kerk kunnen komen hebben we naar een mogelijkheid gezocht om eenvoudig online te geven. Zo kunnen we vanaf afstand toch mee doen met de collecte tijdens de dienst.

Veel gemeenteleden kijken/luisteren thuis

De redactie heeft gevraagd of gemeenteleden willen delen hoe zij zondagochtend het gemeente zijn hebben ervaren. Met elkaar gemeente zijn, ook al zien wij elkaar niet. Lees hieronder een aantal ervaringen.

Foto's Biddag

Afgelopen woensdag 11 maart was het Biddag. In de middagdienst in de Dorpskerk waren mooie werkstukken van de kinderen te zien. Bekijk de foto's.

Hart voor je Huwelijk

Valentijnsdag gemist? Toe aan een opfrisbeurt voor jullie huwelijk?

Petrus - het blad van de PKN

De kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde: dat staat centraal in het ledenmagazine Petrus van de Protestantse Kerk. Lees de grote en kleine verhalen, ook die uit Bodegraven.

VOOR ELKAAR Vakantieweken

Elk jaar weer gaan honderden jongere en oudere gasten mee met de VOOR ELKAAR vakantieweken. Is dit iets voor jou? Of wil je mee als vrijwilliger? Lees over de mogelijkheden.

Rondreis o.l.v. ds. Smelt

Van 16-27 oktober 2020 organiseert de Hervormde Gemeente Voorthuizen o.l.v. ds. Smelt en in samenwerking met Goed-Idee reizen een 12-daagse boeiende en prachtige reis naar Albanië, Noord-Macedonië en Griekenland.

Luidklok uit de toren gehesen

Op maandag 20 januari rond 11.30 uur is de luidklok uit de toren van de Dorpskerk gehesen. De klok moet gerepareerd worden.

Vota, hulp bij financiële problemen

Als rondkomen niet vanzelfsprekend is en de financiën problemen zich opstapelen kun je hulp vragen bij Stichting Vota. Stichting Vota helpt als je het zelf even niet kunt.

Nieuwjaarsgroet Familie Loenen

We kijken dankbaar terug op toch wel een bewogen jaar, waarin we veel mooie en ook een aantal lastige dingen hebben gezien. We zijn heel dankbaar dat we dit jaar ons lange-termijnvisum mochten ontvangen!

Door jongeren, voor iedereen

In verschillende Bodegraafse kerken worden jongerenactiviteiten georganiseerd. De bijeenkomsten zijn veelal met en door jongeren voorbereid maar bedoeld voor iedereen. We zetten alle data op een rij.

Kavel verzilverd: Appelplaattaart met havermout

Kavel 53: De appelplaattaart met havermout is een heerlijke taart die naar wens verrijkt kan worden met bijvoorbeeld blauwe bessen.

Kom en deel! Terugblik gemeenteavond

Op woensdagavond 30 oktober vond in de Dorpskerk en 't Anker de gemeenteavond ‘deel je plaatje’ plaats. De eerste avond in een serie van drie.

Vrijwilligers gezocht voor Pastoraal team HGJB-Kerstconferentie

De HGJB-Kerstconferentie (KC) is een vierdaagse conferentie die jaarlijks direct na de kerst wordt georganiseerd. De bezoekers zijn jongeren van 17 tot en met 25 jaar.

Meer nieuws?

Heeft u een nieuwsbericht voor de website? Voorstellen nieuwe gemeenteleden, foto's van gebeurtenissen....
!