Geef uit Zuid-Soedan gevluchte jongeren hoop!

Op D.V. 7 maart houdt onze gemeente de GZB-voorjaarscollecte voor jongeren die uit Zuid-Soedan zijn gevlucht. Een deel woont in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda.

Vragen rondom (het vaccineren tegen) corona

Als kerkenraden kunnen we ons voorstellen dat er bij u of jou vragen leven rondom het vaccineren tegen het coronavirus. Aarzel niet om dan contact op te nemen met uw wijkouderling.

4G: 17 maart Online workshop 'Op weg naar Pasen'

Heb je zin in een mooi moment én wil je praktisch aan de slag om als gezin toe te leven naar Pasen? Wij vinden het ontzettend leuk om eindelijk weer een Opvoedavond voor ouders te kunnen organiseren en zien er naar uit om jullie daar te ‘ontmoeten’! Doe mee en geef je op voor 11 maart!

Scholierenweekend HGJB

Het eerstvolgende HGJB-Scholierenweekend is op 9 en 10 april voor tieners van 13-18 jaar. Het HGJB-Scholierenweekend is de combinatie van ontdekken wie God is, gezelligheid, knettergek doen, anderen ontmoeten en praten over God en geloof!

Alpha Online - start 4 maart

Alpha Online start op 4 maart met een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Update Corona-team: 25 februari

Met de Corona-persconferentie van 23 februari jl. zijn door de regering versoepelingen bekend gemaakt. In verband hiermee ziet het Coronateam mogelijkheden om vanaf 1 maart a.s. catechisatie en jeugdwerk weer op te starten.

Update Open kerk – Help jij mee?

Al bijna een jaar lang biedt Open kerk een plek voor de alleenstaande, de eenzame, de toerist, het gemeentelid en anderen. Hoe mooi is het dat we, dankzij vrijwilligers, het afgelopen jaar de deuren van de kerk open konden zetten om deze gasten te ontvangen.

Bingoavond op de club

De woensdagavondclub heeft een gezellige avond georganiseerd voor de kids!

Winter in Bodegraven

Regelmatig wordt de header vervangen. Kijk hier voor de bronfoto's en lees hoe u de nieuwe header actief kunt krijgen.

Het is klaar! En toch een nieuw begin!

Hoe actueel is deze zin in jouw leven? Of wens je dat iets klaar is en je aan iets nieuws kunt beginnen!? Wij dachten meteen aan het afgelopen jaar: Wanneer is corona eindelijk eens klaar? Kunnen we weer verder?

Verjaardag Branwen en groeten uit Nieuwerbrug

Helaas is de terug-kom-dienst vanwege de huidige maatregelen rond Covid 19 uitgesteld. Zie ook het bericht hieronder. Graag willen Branwen, Nienke en Boaz u en jou alvast hartelijk groeten én uitnodigen. 

Lied ter bemoediging in coronatijd

Ds. A.F. Troost heeft een prachtig lied geschreven, ter bemoediging in coronatijd. Het lied ‘Al gaat het kwaad in volle vaart’ is gezongen in de Sint-Jan te Gouda onder leiding van Gerben Budding.

CHADASH vakantieweken

In de zomer van 2021 willen we weer gaan fietsen/wandelen in de Franse Alpen! Van 26 juni tot 2 juli staat de 30+ reis gepland; de eerste drie weken van de zomervakantie (week 29, 30 en 31) de fietsweken voor jongeren.

Update Corona-team: 26 januari 2021

Naar aanleiding van het besluit van de regering om een avondklok in te stellen heeft het Coronateam zich beraden over de vraag of de kerkdiensten op de huidige voet door kunnen gaan met 30 gemeenteleden en 2 voorzangers.

Diaconie - Terugblik 2020

Het jaar 2020 ligt achter ons. Teruglezend in de notulen van het afgelopen jaar zijn er heel wat vergaderingen gegaan over het coronavirus en bijbehorende financiële zorgen.

Vota, hulp bij financiële problemen

Als rondkomen niet vanzelfsprekend is en de financiën problemen zich opstapelen kun je hulp vragen bij Stichting Vota. Stichting Vota helpt als je het zelf even niet kunt.

Snelle linkjes

Snel naar LIVE kijken of luisteren? Er zijn makkelijk te onthouden URL's gemaakt die je snel kunt intypen in de browser.

God leeft! Over moeilijke teksten in de Bijbel

God leeft, is een persoonlijk boek van de theoloog Bram van de Beek over moeilijke teksten in de bijbel. Hij probeert antwoord te vinden op de vraag: Er zijn Bijbelteksten waarvan je denkt: Hoe kan dit in de bijbel staan?

Website aangepast

Het is u vast niet ontgaan. De website heeft een ander kleurtje gekregen.

Dankdag + foto's van de dienst

Hoi jongens en meiden! Zijn jullie er ook bij, in de dankdag kerkdienst? Geef je dit weekend vast op met je vrienden en vriendinnen. Het is een kinderdienst, dus zou het natuurlijk cool zijn als er allemaal kinderen zich opgeven!

Bijbellezen met de rabbijnen (CIS)

Oktober 2020. Al eeuwenlang is het de gewoonte dat er in de synagoge op elke sabbat een gedeelte uit de Thora en uit de Profeten wordt gelezen. Het Centrum voor Israel Studies biedt u de mogelijkheid hieraan mee te doen. Meld u aan voor de wekelijkse mail.

Collectes via de GIVT-app

De afgelopen weken is er veel voor ons als gemeente veranderd! Diensten werden digitaal, ontmoetingen met gemeenteleden vielen weg of zijn beperkt. Zo veranderde ook de wijze van collecteren. Het geld dat u geeft willen wij natuurlijk aan de juiste doelen besteden.

Meer nieuws?

Heeft u een nieuwsbericht voor de website? Voorstellen nieuwe gemeenteleden, foto's van gebeurtenissen....
!