Glorie aan het Lam!

Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena en de andere Maria om naar het graf te kijken. En zie, er vond een grote aardbeving plaats, want een engel van de Heere, die uit de hemel neerdaalde, ging erheen, rolde de steen van de opening weg en ging erop zitten. 

Zingen op Tweede Paasdag

De dienst op Tweede Paasdag, 22 april, wordt in de Bethlehemkerk ingevuld met een Sing-in en onze oud-predikant ds. L.W. Smelt zal een meditatie verzorgen. Aanvang, net als altijd, 9.30 uur!

Praiseavond Refresh op 28 april over ‘Alive’!

Zondag 28 april is er weer een Praiseavond in de Dorpskerk. Het thema van de Praiseavond is deze keer ‘Alive’. Jezus leeft! En wij mogen leven in Hem! Daar gaan we met elkaar mooie liederen over zingen

'Zie Het Lam!'

Op Goede Vrijdag was de ochtenddienst, geleid door ds. A. Baas, vooral gericht op de kinderen. Het thema: 'Simon ontmoet Het Lam'.

In het buitenland: Erik in PNG (18-04)

Terug van weggeweest, de rubriek 'In het buitenland'. De redactie ontving info van Erik v. Oosterom over zijn tijdelijk verblijf in Papua-Nieuw-Guinea voor een diaconaal project van 'Jeugd met een opdracht'.

'Lobet den Herrn': 3 mei

'Lobet den Herrn' voert op de avond voor dodenherdenking 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms uit. Brahms heeft het requiem geschreven als troost voor mensen die treuren om gestorven dierbaren en om de eindigheid van hun eigen leven.

GLS Bodegraven

De Global Leadership Summit (GLS) is een conferentie voor iedereen die betrokken is bij leiderschap en zich wil ontwikkelen. De tweede avond wordt gehouden op 16 mei. Thema: 'Dienend leiderschap'.

Sparen voor het Zendingswerk

De GZB en Kerk in Actie sparen postzegels, ansichtkaarten en munten om deze vervolgens weer te verkopen aan verzamelaars en handelaren. Spaart u dit jaar ook (weer) mee?

Familie Loenen: Nieuwsbrief maart 2019

Na hun verlof, in het najaar van 2018, zijn Jaco, Corrina, Joah en Amy inmiddels alweer een tijdje terug in Arnhemland. Woensdag 3 april jl. ontvingen wij hun nieuwe Nieuwsbrief...

GZB-Experience: Ga mee op reis!

Wat is er nu mooier dan zelf christenen in andere landen te ontmoeten. En om zelf op bezoek te gaan bij een zendingswerker! Niet alleen ter bemoediging voor hen, maar zeker ook voor jezelf.

Mee met de bus naar de EO-Jongerendag in Ahoy Rotterdam?

De EO-Jongerendag! Zaterdag 25 mei is het zover: duizenden jongeren uit allerlei kerken in heel Nederland komen bij elkaar voor het grootste feestje dat je je kunt voorstellen.

Bevestiging en intrede ds. A. Baas

Zondag 31 maart jl. heeft de bevestiging en intrede plaatsgevonden van ds. A. Baas als predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug.

Slotavond catechese

Dinsdag 26 maart was de slotavond van het catecheseseizoen. Alle jongeren waren uitgenodigd. Johan Toet vertelde zijn levensverhaal op deze avond.

Kinderdienst Biddag (foto's)

Woensdagmiddag 13 maart hadden we met de kinderen de biddagdienst in de Dorpskerk. Het thema was: Wat vraag jij?

Voorlopige eindstand Actie Kerkbalans 2019 bekend!

Op 30 januari was de Telavond van Kerkbalans. Iedereen was welkom in 't Anker om de tussenstand en de eindstand te volgen. Via de website mogen wij u het voorlopige eindbedrag bekend maken.

Scholenzondag in de Dorpskerk (Verslag)

Zondag 27 januari jl. was het Scholenzondag in Bodegraven. Alle vier de P.C. Basisscholen waren verbonden aan een kerk. De Prinses Beatrixschool en de Verhoeff Rollmanschool hadden, samen met de commissie Scholenzondag, de dienst in de Dorpskerk voorbereid.

TWR bij de catechese

Trans World Radio was te gast bij de catechese op maandag en dinsdag begin januari. De jongeren hoorden hoe de wereld wordt bereikt met het Evangelie door middel van de radio.

Chadash in de Waarheidsvriend

Een week fietsen in de bergen in Frankrijk. Genieten van de prachtige natuur en mooie gesprekken. Overdag fiets je met elkaar en 's avonds verdiepen we ons in een thema. Lees meer over Chadash in het artikel uit de Waarheidsvriend

Belevenissen uit 't Rustpunt

Vanuit 't Rustpunt-team is er weer een ‘Belevenissen’ geschreven, lees snel verder... Tevens graag (jo)uw aandacht voor de flyer, bestemd voor Arabisch sprekende christenen, onderaan dit bericht.

Afscheid koster Dirk (Fotoverslag)

Zondag 30 december jl. werd er in een volle Dorpskerk afscheid genomen van koster Dirk Bouwman. Dirk heeft 30 jaar lang de gemeente met grote inzet gediend. Dinsdag 1 januari zal hij nog eenmaal zijn ambt als koster uitvoeren. Hiermee zijn de 30 jaar precies rond.

Ezra Jachin is geboren!

Via een dankbare opa en oma Bouwman kregen we door dat bij Maarten en Gerdien Blom, in Albanië, een zoon/broertje is geboren. Zelf schreef Maarten: "Vreugdeolie in verdriet. Welkom, kostbaar wonder, lief broertje."

Bevestiging Ambtsdrager

Zondagochtend 4 november jl. werd in de Dorpskerk, tijdens de eredienst van wijkgemeente 1, broeder Kees Bakker in het ambt van diaken bevestigd. Voorganger: ds. M.J. van Oordt. 

'HGJB maakt gratis catecheseles' (ND 27-10)

"De HGJB heeft een gratis catecheseles op zijn website geplaatst die als bedoeling heeft een christelijk antwoord te geven op Halloween. De les is bedoeld voor alle scholieren die naar het voortgezet onderwijs gaan. "

Meer nieuws?

Heeft u een nieuwsbericht voor de website? Voorstellen nieuwe gemeenteleden, foto's van gebeurtenissen....
!