Eerlijkheid duurt het langst

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:22 mei 2022
Kerk:Dorpskerk
Predikant:B.J.P. de Bruin (Middelburg)

Schriftlezing Genesis 42:1-29Waarom liegen we? Om een bepaald beeld overeind te houden, om de controle niet te verliezen? In de geschiedenissen van Jakob en Jozef blijkt hoeveel leugen en bedrog steeds weer stuk maakten. Hoe mensen elke keer weer maskers opzetten, om te krijgen wat ze verlangden. Maar hoe ze daardoor ook hun diepste verlangens juist misliepen!

Voor God is niets verborgen, Hij kent ons door en door. Hij leert mij: ik ben slechter dan ik durf toe te geven (vandaar mijn masker). Maar ook: ik ben meer geliefd dan ik ooit had durven dromen! Dat is reden om met onze leugens in het licht bij Jezus te komen. De weg van de leugen loopt tenslotte dood, maar die van eerlijkheid duurt tot in alle eeuwigheid!