Geloven is óók samen-werken (Themadienst)

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 7 juli 2019
Kerk:Dorpskerk
Predikant:A. Baas (Bodegraven)

Aanvangstekst: "... wees allen eensgezind, vol medeleven, heb de broeders (en zusters) lief, wees barmharig en vriendelijk (1 Petrus 3:8)
Schriftlezingen: Handelingen 2: 41-47 en Hebreeën 10: 24-25

Samen: De handen op elkaar, navolgers van Jezus, volharden in gemeenschap van het nieuwe gemeenteleven, de pinkstergemeente. De laatste uren, een schepping in barensnood: Zijn wij bereid? Klachten, scheuring en scheiding: Valkuilen van de welvaart - de knieen buigen; Heb ik wel het juiste zicht op Jezus? Bekeren, naar elkaar omzien, continuïteit, inzet, volharding voor gemeenschap en familie. Drie drempels: individualisme, drempelvrees bij contacten en teleurgesteld zijn in mensen.
Ik aanvaard je, erken je zwakke en kwetsbare punten. "Zalig die het Woord horen en doen."

Themadienst: Klik hier voor de liturgie