Genade / Amazing Grace

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:12 mei 2019
Kerk:Dorpskerk
Predikant:A. Baas (Bodegraven)

Begintekst: "Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht." (2 Korinthe 12 vers 9)
Schriftlezingen: Jesaja 49: 1- 6 en 1 Korinthe 15:1-10
Tekst: "Maar door de genade van God ben ik wat ik ben, en Zijn genade voor mij is niet tevergeefs geweest. Integendeel, ik heb mij meer ingespannen dan zij allen; niet ik echter, maar de genade van God, die met mij is. (1 Korinthe 15 vers 10)

Paulus' verleden. Amazing Grace. Vrijheid door genade. Zelfaanvaarding en het aanvaarden van elkaar. Paulus: hard gewerkt, dankzij de genade. Niet ik maar Christus. In dienst genomen. Zinvol leven.

Noot ds. Baas: Inzake dit thema schreef Tim Keller een prachtig boek(je) 'Bevrijd van jezelf'. Van harte aanbevolen! Lezen en herlezen. Echt heilzaam voor lichaam, ziel en geest.