Hoe lang nog?

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:18 oktober 2020
Kerk:Dorpskerk
Predikant:T. Jacobs (Leiden)

Lezing: Psalm 13

Een wat onbekende Psalm, een oud Joods lied, een persoonlijk klaaglied. Luther: "de hoop wanhoopt in deze Psalm, maar aan het eind begint toch de wanhoop weer te hopen".
Het uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld. De dichter valt met de deur in huis en spreekt God vrijmoedig aan met zijn problemen. Hij begrijpt het niet, maar vraagt God om duidelijkheid. En ondanks alles vertrouwt hij op de goedertierenheid van God.
Wat heeft dit lied ons te zeggen? Wat heeft God ons te zeggen? Als we door donkere dalen gaan, mogen we toch al een loflied zingen. Niet pas nadat alles weer goed is gekomen! Hoe houden we het vol in alle moeilijkheden? Als we in dat alles vasthouden aan Gods trouw en goedheid!