Ik zeg tegen u en jou in uw bloed: Leef!

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 9 februari 2020
Kerk:Dorpskerk
Predikant:prof. dr. A van de Beek (Veenendaal)

lezing: Ezech 16 : 1 - 6. Efeze 2 ; 1 - 10. Tekst: Ezechiël 16:6b Ik zei tegen u in uw bloed: Leef! Ja, Ik zei tegen u in uw bloed: Leef!

Een ongewenst kind - weggegooid - de volken in Kanaan. Israel in Egypte - in Europa - in het Midden-Oosten - onaantrekkelijk voor iedereen. Ook de slet van de straat raapt Hij op. Ezech 16 is heftig omdat Gods weg heftig is, wordt niet in de synagoge gelezen, ook niet Ezech 1: over Gods heerlijkheid midden in heidens gebied. Leef! zegt God, de muur is afgebroken tussen Israel en ons. Gaat dit niet veel te snel? Echter, wij hebben niet zoveel bij te dragen. Leef! God is daar waar we Hem niet willen zien, waar we zelf niet gezien willen worden. Genade, dingen van Gods kant bekijken, goede werken, trouw tot de dood.