In Christus besneden (doopdienst)

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:18 juli 2021
Kerk:Dorpskerk
Predikant: A. Baas (Bodegraven)

Schriftlezingen: Genesis 17: 1-14, Kolossenzen 2: 4 -15
Tekst: Kolossenzen 2: vers 11 en 12

In die tijd waren er dwaalleraars die leerden dat het nieuwe leven bereikt kon worden door tal van voorschriften en regels na te komen. Als christen uit de heidenen moest je volgens hen ook besneden worden. Paulus geeft echter aan dat wij leven in de vervulling van het verbond. Het oude verbond van de wet is vervuld bij de kruisdood van Jezus. Met de komst van Jezus heeft de besnijdenis de betekenis verloren. Doop als nieuwe besnijdenis is: Christus’ kruisdood en opstanding. Dopen=onderdompelen. Begraven (het oude leven afleggen) en opstaan (het nieuwe leven ingaan). De doop, een heerlijke begrafenis met een hoopvolle toekomst, dankzij Jezus.

Doopdienst
Veerle kreeg de volgende dooptekst mee:
Veerle Jeanette Stuurman (Veerle): "Zij zullen Mij allen kennen, vanaf hun kleinste tot hun grootste toe spreekt de HEERE. Want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven en aan hun zonde niet meer denken"  (Jeremia 31 vers 34b)

Klik hier voor een (foto)verslag van de eredienst.