In de schaduw van Uw vleugels wil ik schuilen, o Heer

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:15 mei 2022
Kerk:Dorpskerk
Predikant:A.J.R. Treur (Bodegraven)

Lezing: Psalm 36

In wat voor wereld leven we, waar gaat het heen? In wat voor wereld zullen onze kinderen opgroeien? Toch is een doopdienst geen sombere boel, maar een feestelijke gebeurtenis. God gaat door met Zijn werk! Hij verbindt Zijn Naam aan de naam van deze kinderen, Zijn leven met het leven van deze kinderen. David beschrijft in Psalm 36 'onrechtvaardigen', mensen die hun eigen gang gaan. Dat is niet alleen de 'boze buitenwereld', maar zo zijn wij als we zonder God leven. Aan de andere kant: het allerbeste is een leven mèt God, dat zingt David in deze hele Psalm. Gods liefde vult het universum. In een wereld vol onrecht doet God recht. In een wereld vol haat komt God met Zijn liefde. Bij die God mogen wij schuilen. Bij Hem is veiligheid, bij Hem is alles!