Laat het feest zijn (Doopdienst)

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:16 januari 2022
Kerk:Bethlehemkerk
Predikant:A.J.R.Treur (Bodegraven)

Schriftlezing Joh.2:1-11
Een joodse bruiloft had zo zijn eigen rituelen en tradities. Vaak gehouden op de 3e dag (dinsdag), omdat God op de 3e scheppingsdag 2 keer "zag dat het goed was", een dubbele zegen op je trouwdag dus. Ook de aanwezigheid van voldoende wijn, betekende meer dan dat er genoeg drank was om plezier te maken. "Nieuwe wijn" heeft in de Bijbel de belofte van voorspoed in zich, het goede leven. Jezus zorgt voor nieuwe wijn op de derde dag van een bruiloft, waar de bruidegom in de problemen is gekomen. Een verwijzing naar de derde dag, waarop Jezus opstond uit de dood! Waardoor wij mogen weten: Jezus geeft ons een nieuw begin. En het beste wordt tot het laatst bewaard!

=========

Doopdienst
De dopeling kreeg de volgende dooptekst mee:
Sem de Kruijf"Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. Wentel uw weg op de HEERE en vertrouw op Hem: Híj zal het doen." (Psalm 37: 4-5)

Klik hier voor een (foto)verslag van de doopdienst.