Over eenheid, Christus en Advent (Kom over de Brug dienst)

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 5 december 2021
Kerk:Brugkerk
Predikant:A.J.R. Treur (Bodegraven)

Deze opname is het audiokanaal van de youtube-opname van deze dienst die in de brugkerk gehouden is.

In deze dienst wil ik met u en de leden van onze zustergemeente in Nieuwerbrug nadenken over Efeze 4:1-16. In dit gedeelte komen verschillende grote thema’s aan de orde. Het gaat over eenheid, over Christus als ons enige fundament, maar ook over Advent. Paulus is nuchter in zijn beredenering als het gaat om Hemelvaart: Wat betekent dit ‘toen Hij opvoer’ anders dan dat Hij ook eerst neergedaald is in de diepten, namelijk de aarde? (Efeze. 4:9) We leven toe naar kerst: Jezus die afdaalt naar de diepte.

Op deze tweede Adventzondag kijken we vol verlangen vooruit om meer van dit grote wonder te begrijpen.