Over mijn twijfels en de Opstanding

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:27 juni 2021
Kerk:Dorpskerk
Predikant:T.C. Verhoef (Nijkerk)

Schriftlezing en tekst 1Kor.15: 20-34

Twijfel je wel eens? Laat je je leiden door je gevoel? Zou een belangrijke bijzondere ervaring je zekerheid geven? Blijven nadenken en redeneren voedt je twijfel! Paulus heeft een betere weg: zie op Jezus! Hij werd één met ons, om ons één met Hem te maken. Hij stierf onze dood, maar stond op! Hij werd opgewekt, zo zullen wij worden opgewekt. Christenen gaan niet dood, maar ontslapen. Zoals het dochtertje van Jaïrus, dat door Jezus werd wakker geroepen. Paulus wekt hoop, verwachting. Christus is Koning, Hij doet de duisternis teniet. Deelt koninklijk royaal Zijn liefde en genade. Hij bevrijdt van krampachtigheid, je hoeft niet alles uit dit leven te halen, want "het mooiste deel komt nog" (C. ten Boom). Hij geeft een toekomst vol van hoop!