Stem en tegenstem

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:25 juli 2021
Kerk:Bethlehemkerk
Predikant:H.G. de Graaff (Nieuwerbrug)

Schriftlezing: Lucas 13: 6 t/m 9, dit is ook het tekstgedeelte en Johannes 15: 1 t/m 8

In deze gelijkenis worden mensen vergeleken met vijgenbomen. Identificeert u zichzelf eens met de vijgenboom. Brengen wij vruchten op voor onze Schepper (stem)? We moeten belijden dat we met lege handen staan. Maar er is de tegenstem (Jezus, advocaat), Hij vraagt begrip voor onze onmacht, Hij heeft oog voor de unieke omstandigheden waarin de boom moet groeien en vraagt geduld, uitstel. Hoe gaan we om met dat extra jaar? De Schepper doorgrondt ons leven. In het hart van God klinkt stem en tegenstem. Genade wint het van het oordeel. Hoe kan ik vruchtbaar worden voor God? Kijk naar die Ene wijnstok! In Hem bent u meer dan overwinnaar.