Tabitha, bloeiende roos van Saron

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 4 juli 2021
Kerk:Bethlehemkerk
Predikant:M.A. Kuijt (Wijk bij Heusden)

De gemeente van Christus bloeit in de streek van Saron (Judea en Galilea). Vrede, rust en toch groei! De Heilige Geest zorgt voor vrucht. Tabitha, is een roos van Saron, ze bloeit, haar leven is vol van goede werken. Alleen over haar wordt in de Bijbel gezegd dat ze een discipelin (de vrouwelijke vorm) was. Een volgeling van de Heere, haar naaste dienende. Een wandelaarster met God. Laat ook ons geloof niet zonder inhoud zijn. Tabitha stierf, wordt gewassen en in de opperzaal gelegd. De gemeente heeft gehoord dat Petrus mensen kan genezen, hij wordt er bij geroepen. Hoop doet leven. De Heilige Geest doet haar opstaan uit de dood. Dat roept ook vragen op: niet iedereen wordt genezen. Blijven bidden en vragen om genezing. God gaat soeverein zijn eigen weg.

Zijn wij, net als Tabitha, geworteld in Hem, discipelen, wandelaars?