Verwondering

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum: 4 juli 2021
Kerk:Dorpskerk
Predikant:prof. dr. G. van de Brink (Woerden)

Lezing: Psalm 8, Hebreeën 2:5-10

Waarom bidden en danken voor je eten? Het is niet vanzelfsprekend dat we dingen uit Gods schepping mogen gebruiken. De verwondering van kleine kinderen is een sterk tegengeluid tegen ontevreden mensen die zich altijd tekort gedaan voelen.

Kijk eens naar de sterrenhemel, voel je klein en verwonder je. De grote Schepper van het onmetelijk grote heelal wil zich met mensen bemoeien, dat is reden voor verwondering en vreugde. Sterker nog: elk mens is met eer en glorie gekroond, elk leven is waardevol.

In Psalm 8 lezen we hoe God de mens heeft bedoeld. Maar het heersen over Gods schepping is veranderd in misbruik. We vergaten de verwondering. Het staat er slecht voor met de aarde, maar er is nog steeds hoop. Jezus is gekomen om onze ogen te richten op onze Schepper en om ons de verwondering terug te geven.