Wie God bewaart, is wel bewaard of 'Veiligheid voor alles'

Speler laden...

> dienst downloaden (Rechter muisknop, Bestand/Doel opslaan als...)

Datum:19 juni 2022
Kerk:Dorpskerk
Predikant:Prop. A.N.J. Scheer (Huizen)

Lezing: Psalm 121
Tekst: Psalm 121:5 "De HEERE is uw Bewaarder, de HEERE is uw schaduw aan uw rechterhand."

"God heeft mij bewaard" zei een jongen die net ontsnapte aan het instorten van de brug bij Genua. Mooi natuurlijk, maar die andere mensen dan? Ook daar gaat deze Psalm over.
Het is een pelgrimslied. Voordat je bij Jeruzalem aankomt zie je de bergen rondom de stad. Je voelt je klein. Waar komt mijn hulp vandaan?
God is de Bewaarder van Zijn schepping, Hij is de Bewaarder van Zijn volk Israël, en Hij is ook uw Bewaarder.
Maar dat roept ook vragen op. Waar is die Bewaarder als er zoveel ellende is in de wereld om ons heen en in ons eigen leven?
God verzekert ons niet voor 'anderhalf miljoen' maar van het eeuwige leven. Hij bewaart ons tijdelijke en eeuwige bestaan.