De Alpha

Heb je vraagtekens over geloof of zit je vast in je geloof en denk je ‘is dit alles’? Kom dan een kijkje nemen bij de Alpha.

De Alpha is een basiscursus over christelijk geloof voor mensen van 20 tot 100 jaar. Het wordt wereldwijd in meer dan 169 landen gegeven. Alpha gaat over: ontmoeten, vragen en ontdekken. Het is een cursus die geschikt is voor alle leeftijden.

Er wordt gepraat over Bijbelse onderwerpen als: Wie is Jezus? Wie is de Heilige Geest? Geneest God vandaag ook nog? En waarom/hoe kun je bidden?

In 10 avonden en een kort weekend word je meegenomen op een ontdekkingsreis naar meer van, Jezus, God en de Heilige Geest. Alle avonden beginnen met een warme maaltijd, dan wordt er één filmpje gedraaid over een van de onderwerpen en daarna gaan we met elkaar van gedachten wisselen over het onderwerp.

God wil je alles geven wat Hij belooft, ga dan ook voor alles! Daag jezelf uit om op zoek te gaan naar wat jij nou eigenlijk gelooft.

Alpha wordt gegeven 1x per week op vrijdagavond van 19:00 tot 21:30 uur.
Ook hebben we nog een kort weekend met elkaar.
Locatie: Het Rustpunt, Bodegraven
Startdatum: Vrijdag 18 januari
De andere data zijn: 25 jan, 1 feb, 8 feb, 15 feb, 22 feb, 1 maart, 8 maart, 22 maart, 29 maart, 5 apr, 12 apr en 19 apr. 

Meer informatie en/of opgave? Neem contact op met Angelique Weerheim 06-43000631 of Irma de Graaf 06-41291116. Ga voor meer informatie naar de website Alpha Nederland / Alpha cursus of mail naar: alphacursusbodegraven@hotmail.com

We zien er naar uit om samen met u en jou dit avontuur te beleven, 

Henk, Irma en Angelique.

 

Getuigenis van Irma:
Ik was 18 jaar toen ik voor het eerst met grote regelmaat naar de kerk ging. Ik heb me in die jaren altijd ‘een groentje in het geloof’ gevoeld en durfde niemand erover te bevragen omdat ik dacht dat ze me dan dom zouden vinden. 

Wat ben ik blij dat God in 2008 de Alpha cursus op mijn pad heeft gebracht. Hier kreeg ik de ruimte om mijn vragen te stellen. Met andere van gedachten te wisselen over geloofszaken. Tijdens de Alpha cursus kwam ik, door Jezus, tot levend geloof. Ik dank God voor dit grote wonder in mijn leven. Omdat ik niets durfde te vragen, heeft het 23 jaar geduurd voordat ik voelde dat je van Jezus kan houden en kreeg ik zekerheid van zijn bestaan.

Via deze link kun je een leuk filmpje bekijken dat in het kort alles m.b.t. de cursus op een rijtje zet.