Hart voor je Huwelijk - De toerustingscursus

‘Ik ook van jou.’ 

Een zinnetje dat ieder stel die verkering heeft wel naar elkaar uitspreekt. Maar voelt je partner zich nu nog net zo geliefd als toen? Waar merk je dat aan? Wat is de liefdestaal van je partner en spreek jij die ook?  En hoe doe je dat dan? Hoe ga je om met de (grote) verschillen tussen man en vrouw? Zomaar een paar vragen die langs komen tijdens deze toerusting.

We gaan in deze toerusting van 6 avonden terug naar het begin van jullie relatie. We denken na over hoe je samen in gesprek blijft, hoe je relatie kan groeien, wat bijdraagt aan intimiteit en hoe je samen geloven vorm kunt geven.

Voor wie?
Voor echtparen die willen investeren in elkaar.
Voor echtparen die hun huwelijk nog sterker willen maken en willen verdiepen.
Voor echtparen die ervaren dat hun relatie in beweging is.

  • Als je huwelijk al echt in zwaar weer gekomen is, er dus sprake is van een dreigende echtscheiding, is professionele hulpverlening nodig, dan volstaat een toerusting Hart voor je Huwelijk niet (meer).

De opzet van de avonden
Iedere avond heeft een eigen thema. Deelonderwerpen worden per onderwerp kort ingeleid, waarna elk echtpaar dit zelfstandig voor hun eigen situatie verwerkt. Er is ruimte om ook dingen met andere echtparen te delen, maar alleen voor wie dit wil. Het gaat er vooral om als echtpaar op een dieper niveau in gesprek te komen dan normaal vaak het geval is. 

Meld je alvast aan voor de volgende keer
De cursus van 2017 is gehouden van februari t/m mei. Afhankelijk van de aanmeldingen zal er in het voorjaar 2018 een nieuwe cursus gehouden worden. Belangstelling? Meld je vast aan via onderstaande gegevens.

Contact en opgeven
Emailadres: hartvoorjehuwelijk@hervormdbodegraven.nl  
Bellen mag ook: (0172) 610145 Jan Kees en Ellen Hartog of 06 – 315 344 13 Jan-Pieter en Angelique Weerheim 

Hart voor je Huwelijk - Het weekend

Samen een weekendje weg (vrijdag eind van de middag tot zaterdagavond laat). Even helemaal tijd voor elkaar. Tijd om je huwelijk een APK beurt te geven door met elkaar in gesprek te gaan en (opnieuw) te ontdekken hoe je ervoor elkaar kunt zijn. Hoe je elkaar tot bloei kunt brengen door gebruik te maken van wat God ons hierover vertelt in de Bijbel.

Ook is er ruimte om in gesprek te  gaan met andere stellen en tips uit te wisselen. Maar dat is niet verplicht. Het gaat vooral om: Als echtpaar samen diverse aspecten van het huwelijk doornemen. 
Te vieren waarin je huwelijk sterk is. En te zien welke aspecten extra aandacht nodig hebben en bedenken hoe je dat vorm kunt geven.

In juni 2015 hielden we een pilot om 'Hart voor je Huwelijk' als weekendvariant aan te bieden.
In het voorjaar, we denken aan april – mei 2017, hopen we zo’n weekend opnieuw aan te bieden op ons nieuwe adres in Vlist.

NB: inschrijving voor het weekend staat geheel los van de toerustingscursus hierboven

Belangstelling? Laat het ons weten: neven.aene@filternet.nl 
Ook voor vragen of als je voor die tijd behoefte hebt aan een gesprek, bel gerust: 0182-601425
Ab en Elsbeth Neven

 

Achtergrond

In onze gemeente wordt, op verzoek van de kerkenraden, een toerusting voor het huwelijk aangeboden. Want élk huwelijk is waardevol, maar ook zo kwetsbaar. We leven ook in een tijd waar relaties en huwelijken een wegwerpartikel lijken te zijn.

Tips

(1) Het komt vaker voor dat de vrouw de man overtuigt van de noodzaak om tijd en aandacht aan hun huwelijk te besteden. De man heeft er achteraf nooit spijt van dat hij zich heeft laten meenemen.

(2) Plan wekelijks tijd in om samen te zijn.

(3) Bidt regelmatig samen. Hardop.

Liefde is doen!

5 ingrediënten om aan je relatie te bouwen:
- accepteer en respecteer je partner
- geef aandacht aan elkaar
- blijf elkaar aanraken
- uniciteit, je moet een ‘zelf’ zijn om een ‘samen’ te kunnen vormen
- vriendschap, wees elkaars maatje

5 ingrediënten om je relatie om zeep te helpen:
- geheimen
- oneerlijkheid
- voortdurende kritiek
- gebrek aan tijd en interesse
- gebrek aan aandacht voor het dagelijkse leven