Pre Marriage Course

Een cursus voor het huwelijk, dat is de Pre Marriage Course (PMC). Deze cursus is bedoeld voor alle aanstaande echtparen ter voorbereiding op hun huwelijk en om hiervoor een stevige basis te leggen.

De cursus bestaat uit vijf avonden. De cursus van 2022 wordt gehouden van april t/m juni.
Jullie zijn van harte welkom op de volgende avonden: 21 en 28 april, 12 en 19 mei en 2 juni 2022

Belangstelling? Meld je aan via de contactgegevens onder aan deze pagina.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

Communicatie. Tijdens deze bijeenkomst gaat het over de waarde van voorbereiding op het huwelijk, het leren communiceren en effectief praten en effectief luisteren.

Toewijding. Hierbij komt aan de orde: Waarom trouwen - Het huwelijksverbond - Tijd voor elkaar nemen en het verleggen van loyaliteiten.

Conflicten oplossen. Omgaan met boosheid, verschillen aanvaarden, omgaan met financiën en elkaar vergeven zijn de items die op deze avond aan bod komen.

Liefde levendig houden. Deze avond gaat het over: Onze vriendschap ontwikkelen, elkaars behoeften ontdekken en onze seksuele relatie opbouwen.

Gedeelde doelen en waarden. Bij dit onderwerp moet je denken aan: Je aan elkaar aanpassen, onze waarden uitwerken, een gelijkwaardig partnerschap creëren en geestelijke verbondenheid opbouwen.

De onderwerpen worden ingeleid door de cursusleiders, waarna je ze samen, dus als stel, bespreekt. Je hoeft niets te delen in de grote groep.
Natuurlijk wordt er voor een gezellige sfeer, koffie en thee en een hapje en een drankje gezorgd. 
We houden de PMC in 't Anker, naast de Dorpskerk te Bodegraven.

Graag nodigen we iedereen uit die verliefd of verloofd is om aan de cursus deel te nemen. Geef je dus op! Opgeven kan ook als je huwelijksplannen nog even in het verschiet liggen. Vaak heb je er dan meer tijd voor, omdat de organisatie van de trouwdag en het opknappen van het huis nog niet aan de orde zijn.

Voor meer informatie of opgave kun je terecht bij:
-         Mirjam Kersseboom; tel.: 0172-619019;
-         Ina van Lunteren; tel.: 0172-617285;
-         Gea Haaksman, tel.: 0172-617072; 


Of kijk op de landelijke website: pre marriage course