Veel gestelde vragen

In verband met de uitbraak van het Coronavirus kan het zijn dat er vragen bij u leven over de activiteiten binnen onze gemeente. Hieronder proberen we de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Houd ook het nieuws op de HOME pagina in de gaten!

Laatst aangepast: 19-03-2022

Woensdag 23 maart worden door het kabinet de verplichte coronaregels afgeschaft. Het coronateam heeft  besloten om vanaf zondag 20 maart al de coronaregels in de kerkgebouwen te laten vervallen. Wel willen we rekening blijven houden met mensen die uit voorzorgsmaatregelen toch nog liever 1,5 meter afstand van elkaar houden. Voor hen zijn aan de linkerzijde een aantal plaatsen gereserveerd. Dit is herkenbaar aan de zitplaatskaartjes. Bij het uitgaan van de kerk geeft de coördinator de mensen in het 1,5 meter vak de gelegenheid om als eerste de kerk te verlaten. De overige kerkgangers worden verzocht om even in de bank te blijven wachten.

16-02-2022

Met de sterk versoepelde corona richtlijnen is besloten, dat aanmelden voor de kerkdienst vanaf nu niet meer nodig is. In de Dorpskerk en de Bethlehemkerk kunt u vanaf komende zondag plaatsnemen zonder 1,5 m afstand te houden. Voor gemeenteleden die wel graag 1,5 m afstand willen houden, zijn aan de linker zijkant plaatsen beschikbaar. Als u daar gebruik van wilt maken, kunt u dat bij de aanwezige Corona coördinator aangeven. Het dringende advies om een mondkapje te dragen is vervallen. Op 15 maart worden de versoepelingen door de overheid geëvalueerd. Daarom zullen de coördinatoren in ieder geval de komende 4 weken nog aanwijzingen blijven geven voor een ordelijk verloop bij het verlaten van de kerk.

De nu nog geldende beperkingen voor ‘t Anker zijn vanaf vrijdag 18 februari vervallen.

27-01-2022

In de Dorpskerk kan vanaf komende zondag het aantal mensen in de eredienst worden uitgebreid naar 200 en in de Bethlehemkerk naar 60. Deze aantallen zijn inclusief kinderen t/m 12 jaar. De uitbreiding is mogelijk naar aanleiding van het recente CIO-advies, dat ruimte biedt om 30% van de capaciteit te benutten.

Als jongeren vergeten hebben zich aan te melden, mogen zij toch gewoon naar de dienst komen.

18-01-2022

Met de recente versoepelingen ziet het Coronateam ruimte om ‘t Anker weer te openen voor het jeugd- en verenigingswerk en vergaderingen. De zondagsschool start vanaf komende zondag weer op de normale tijd: 14.30 uur. De avonddiensten beginnen dan ook weer om 18.30 uur.

In de kerk kunnen weer meer mensen worden toegelaten: de Dorpskerk 120 personen, de Bethlehemkerk 50  personen. Kinderen t/m 12 jaar worden daarbij niet meegeteld. In de erediensten zullen geen voorzangers meer aanwezig zijn. U kunt zich van maandag t/m donderdag aanmelden via hervormdbodegraven.nl of telefonisch via Kristiaan de Bruin: 06-33716015 (na 19.00 uur).

De beschikbare plaatsen worden gelijkmatig over de aanmeldingen verdeeld, zodat over een aantal weken gezien iedereen even vaak naar de kerk kan. Het maakt hierbij geen verschil of u zich maandag of pas donderdag aanmeldt.

15-01-2022

De nieuwe richtlijnen, die na de persconferentie van 14 jan bekend zijn gemaakt, bieden volgens het Coronateam ruimte om met ingang van 16 januari de eredienst in de Dorpskerk uit te breiden naar 120 en de Bethlehemkerk naar 50 personen. Hierbij worden kinderen t/m 12 jaar niet meegeteld. De extra personen zullen al voor morgen worden uitgenodigd.

De aanvangstijd van beide avonddiensten blijft morgen nog op 15:30 uur. Vanaf volgende week kan deze weer naar 18:30 uur.

Het dragen van mondkapjes wordt steeds belangrijker. Het Coronateam vraagt iedereen dringend bij verplaatsing in de kerk en bij de catechisaties in ‘t Anker een mondkapje te dragen.

05 januari 2022

De catechisaties en de zondagsschool kunnen weer starten. Omdat de basisscholen en middelbare scholen vanaf 10-01-2022 weer open gaan, is er volgens het Coronateam ruimte om op 16-01-2022 de zondagsschool en op 17- en 18-01-2022 de catechisaties weer te laten beginnen.

Voor opstart van het overige jeugdwerk wordt afgewacht of de persconferentie van 14-01-2022 daartoe ruimte biedt. Voor de erediensten en alle overige activiteiten zijn er t/m 16-01-2022 géén wijzigingen..

==========

Bij wie moet ik zijn als ik praktische vragen heb?
Je kunt een mail sturen naar de mensen van het Corona team. Ze zijn te bereiken via [email protected]

Ik heb praktische of pastorale hulp nodig als gevolg van het Coronavirus.
Op de Contactpagina staan de gegevens die u nodig hebt om de juiste personen te benaderen.

Ik zou graag eens met iemand willen praten over alles wat er nu om ons heen gebeurt. Wie kan ik benaderen?
Per wijk is er een contactpersoon beschikbaar. Lees meer hierover in het nieuwsitem.

Als er veel mensen tegelijk de kerkdiensten beluisteren en bekijken, kan de streaming dit dan wel aan?
Ja, de streaming gaat vanaf een punt met veel capaciteit.

Waar kan ik mijn collectegeld doneren, als ik niet naar de kerk kan?
Je kunt geld of collectebonnen in de brievenbus van het kerkelijk bureau bezorgen. Het is ook mogelijk om online te doneren via de Giftenpagina of via de Givt app

Ik ontvang geen nieuwsberichten per mail en ben niet toegevoegd aan de gemeente-app.
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrieven via de mail. Om toegevoegd te worden aan gemeente-app kunt u een verzoek sturen naar 0615412963 (één nr per gezin).