Veel gestelde vragen

In verband met de uitbraak van het Coronavirus kan het zijn dat er vragen bij u leven over de activiteiten binnen onze gemeente. Hieronder proberen we de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Houd ook het nieuws op de HOME pagina in de gaten!

Laatst aangepast: 17 juni 2021

Vanaf komende zondag kan in onze kerken door de gemeente ingetogen worden gezongen. Voorlopig vindt dit tijdens de erediensten nog plaats onder begeleiding van de 2 voorzangers.
Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, de besmettingscijfers dalen en het risiconiveau van zeer ernstig is verlaagd naar ernstig kan deze stap volgens de CIO-routekaart worden gezet.

4 juni 2021

Met ingang van komende zondag 6 juni kan het aantal gemeenteleden in de Dorpskerk worden uitgebreid naar 90 inclusief kinderen. In de Bethlehemkerk wordt uitgebreid naar 46 inclusief kinderen.

Het Coronateam baseert deze uitbreiding op de verdere versoepelingen van de overheidsrichtlijnen en de richtlijnen van het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) en de PKN (Protestantse Kerk Nederland).

18-05-2021
Vanaf 19 mei is ‘t Anker weer open voor groepen van maximaal 30 personen. Dit is mogelijk door de versoepelde Corona richtlijnen van de Rijksoverheid.

Omdat het openbaar toegankelijke gebouwen zijn wordt u dringend verzocht zowel in ‘t Anker als in de kerken een mondkapje te dragen bij verplaatsing door het gebouw.

07-05-2021
Het Coronateam adviseert om met ingang van komende zondag de toegang tot de erediensten uit te breiden naar maximaal 60 personen. Tot nu toe was er geen limiet voor het aantal kinderen t/m 12 jaar, maar vanaf nu worden zij wel meegeteld in het maximaal aantal personen per kerkdienst.

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) heeft voor kerkgebouwen met meer dan 300 zitplaatsen de mogelijkheid aangegeven om maximaal 10% van de zitplaatsen te benutten. Het Coronateam acht het verantwoord om deze richtlijn in de Dorpskerk toe te passen en komt daarmee op maximaal 60 personen per kerkdienst. In de Bethlehemkerk blijft het aantal zitplaatsen op 30 personen.

Gebruikmakend van een door het CIO ontwikkelde routekaart zal het Coronateam regelmatig kijken naar de mogelijkheid om het aantal zitplaatsen in de eredienst verder uit te breiden. Dit hangt af van hoe het risiconiveau m.b.t. corona besmettingen en ziekenhuis opnames zich ontwikkelt.

==========

Wat zijn de richtlijnen als ik naar de kerk ga of in 't Anker een activiteit bijwoon?

Hier zijn gebruiksplannen voor opgesteld.
- Klik hier voor het gebruiksplan voor de kerken
- Klik hier voor het gebruiksplan voor 't Anker
- Klik hier voor het gebruiksplan voor een huwelijksdienst

Bij wie moet ik zijn als ik praktische vragen heb?
Je kunt een mail sturen naar de mensen van het Corona team. Ze zijn te bereiken via [email protected]

Ik heb praktische of pastorale hulp nodig als gevolg van het Coronavirus.
Op de Contactpagina staan de gegevens die u nodig hebt om de juiste personen te benaderen.

Ik zou graag eens met iemand willen praten over alles wat er nu om ons heen gebeurt. Wie kan ik benaderen?
Per wijk is er een contactpersoon beschikbaar. Lees meer hierover in het nieuwsitem.

Als er veel mensen tegelijk de kerkdiensten beluisteren en bekijken, kan de streaming dit dan wel aan?
Ja, de streaming gaat vanaf een punt met veel capaciteit.

Waar kan ik mijn collectegeld doneren, als ik niet naar de kerk kan?
Je kunt geld of collectebonnen in de brievenbus van het kerkelijk bureau bezorgen. Het is ook mogelijk om online te doneren via de Giftenpagina of via de Givt app

Ik ontvang geen nieuwsberichten per mail en ben niet toegevoegd aan de gemeente-app.
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrieven via de mail. Om toegevoegd te worden aan gemeente-app kunt u een verzoek sturen naar 0615412963 (één nr per gezin).