Reflector 

Bestaat God wel en wat betekent dat voor mij? Dat is een kleine greep uit de vragen en onderwerpen waar we ons op Reflector mee bezig houden. Behalve dat we veel van elkaar leren over de Bijbel en de betekenis daarvan in de praktijk, is Reflector er ook om gezellig met je vrienden samen te zijn en nieuwe vrienden op te doen. Na een serieus eerste gedeelte spelen we in het tweede gedeelte van de avond vaak een spel. Ook hebben we avonden met een sportief karakter, zoals beachvolleyballen, bowlen, of strandwandelen.

Iedereen tussen de 12 en 17 jaar is van harte welkom op Reflector. De Reflector is onderverdeeld in twee groepen:

  • Vrijdag; brugklas en 2e klas
  • Zaterdag; iedereen vanaf de 3e klas (t/m 17 jaar)


De clubavonden zijn iedere twee weken in ’t Anker (Pastorieplein 2). Een paar dagen voor de avond krijg je ter herinnering een appje in onze groepsapp. De data staan daarnaast hieronder opgenomen. 

Je bent van harte welkom om op deze avonden te komen en het is altijd gezellig al neem je iemand mee. Heb je nog vragen, spreek dan gerust iemand aan die al op club zit om er meer van te horen. Of mail/ bel iemand van de leiding. 

Algemene richtlijnen i.v.m. corona
Vanwege de regelgeving rondom corona gaan we uit van de RIVM-richtlijnen bestemd voor jongeren van 13-18 jaar en volwassenen en volgen we de richtlijnen voor middelbare scholen. Concreet betekent dit het volgende:

  1. Onderling hoeven de jongeren geen 1,5 meter te waarborgen
  2. Jeugdleiders moeten richting de jongeren wel 1,5 meter afstand houden en indien nodig (wanneer het afstand houden niet mogelijk is) gelaatsbedekking of een mondkapje dragen. Dit is een werkwijze die op middelbare scholen ook wordt toegepast.
  3. Normaal gesproken is ’t Honk de locatie van de club. Omdat het niet waarschijnlijk is dat daar de afstand goed bewaard kan worden, wordt het clubseizoen dit jaar (tijdelijk) gehouden in de grote zaal van ’t Anker. 

Reflector vrijdagavond (1e en 2e klas)
't Anker is open vanaf 19.00 uur. Om 19.15 uur beginnen we met het programma dat duurt tot 21.00 uur. Daarna kan je nog tot 21.30 blijven om gezellig met elkaar te kletsen en/of een spel te spelen onder het genot van een hapje en een drankje. De reflector vrijdag bestaat meestal uit zo’n 15-20 jongeren met 4 leiding.       

Leiding
Johan Verdoold, Arjan Griffioen, Melissa Bakker, Erika Meijer 

Contact
Johan Verdoold, e-mail: [email protected] 

Reflector zaterdagavond (3e klas t/m 17 jaar)
Op onze avonden ben je vanaf 19.15 uur welkom in ’t Anker, het programma van een ‘gewone avond' begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna kun je nog tot 22.00 blijven kletsen, poolen enz. Voor actieve avonden gelden vaak andere tijden, hierover wordt je via mail en WhatsApp geïnformeerd (Reflector groep met zinnige en minder zinnige gesprekken). De zaterdag groep bestaat uit ongeveer 30 gasten met 5 leiding. Eigen inbreng is heel welkom, het tweede (ontspannende) deel van de avond wordt meestal ingevuld door een aantal leden. 

Hopelijk kunnen we ook dit seizoen afsluiten met het kamp. Op kamp zijn we aan de hand van een thema intensief met elkaar bezig rond de Bijbel. Daarnaast doen we allerlei (ont)spannende activiteiten. Een greep uit afgelopen jaren: bosspelen, mountainbiken, survivalbaan, indoor klimmen, zeskamp, vossenjacht, kampvuur.

Voor het hele seizoen hebben wij als doel God beter te leren kennen en als jong deel van de gemeente een gezellige tijd met elkaar te hebben! Het jaarthema is "Van U is de toekomst!"

Namens het Reflectorteam hopelijk tot ziens! 

Leiding
Patrick Voortman, Martha Buitenhuis, Johan Wildschut, Marco Nobel en Ruth Roos

Contact
Patrick Voortman, e-mail [email protected] 

Alle info bij elkaar!

Kijk ook eens op Scholierenweekenden HGJB