Kamp Leusden!


9 t/m 16 juli 2022


Achtergrond informatie

Ieder jaar tijdens de eerste week van de zomervakantie gaan we met een groep kinderen uit Bodegraven en omgeving naar de bossen van Leusden om daar met elkaar op kamp te gaan. We doen dit nu al meer dan 40 jaar!                               

Kamp Leusden bestaat uit de kampschuur als middelpunt waar de keuken en sanitairvoorzieningen zich bevinden. Op het eigen terrein staat een grote ontmoetingstent met daaromheen slaaptentjes voor vijf tot zes personen. Tijdens het kamp zijn er twee thema’s. Een thema dat te maken heeft met de Bijbel, bijvoorbeeld vriendschap of groeien, en een algemeen thema, zoals de reis rond de wereld.   

We willen tijdens deze week de kinderen die meegaan ook iets meegeven van het evangelie. Dit doen we aan de hand van een thema waar we de gehele week mee bezig zijn. Dit zijn thema`s die de kinderen aanspreken zoals: vriendschap en omgaan met elkaar. Iedere avond hebben we een dagsluiting waarbij we een verhaal uit de bijbel lezen of gebruik maken van een spiegelverhaal. Op zondag hebben we onze eigen kampdienst. Op deze momenten staan we met de kinderen stil bij het thema van de week. Verder willen we tijdens de hele week als leidinggevenden door te laten zien wie wij zijn en er voor de kinderen te zijn, de kinderen iets mee geven van wie Jezus is.

Wat doen we allemaal

Tijdens deze week zijn we met elkaar sportief bezig in de bossen. We doen spellen zoals levend stratego en vlaggenroof, maar ook spellen op het kampterrein zoals de knock-out show en Bingo of een zes-kamp. Verder gaan vaak naar het zwembad in Leusden, een dag naar het Henschotermeer en gaan we een ochtend naar Amersfoort.

We zijn dus een weeklang met elkaar sportief en ontspannen bezig. We slapen in tenten en eten als het kan buiten. Het eten wordt voor ons klaargemaakt in de kampschuur. In de kampschuur bevinden zich ook de wc`s en de douches. Verder is daar een winkeltjes die voor ons af en toe geopend is, hier kun je snoep en drinken kopen. Je slaapt met 5 à 6 kinderen in een tent. Ben je benieuwd naar wat kamp verder nog inhoudt, wil je meer informatie, of van iemand horen hoe het is. Vraag rond of er mensen zijn die al eens geweest zijn of neem contact op met onderstaande. Er zijn ook wat foto`s waar je op kunt zien hoe het is.
   

Georganiseerd door

Het kamp wordt georganiseerd van de Protestante Gemeente Bodegraven, wijken Hervormd en Emmaüs. Vanuit beide wijken zijn er mensen die meedoen in de voorbereiding en uitvoering. We hebben meestal een team van ongeveer 10 personen die het kamp organiseren. Iedereen heeft binnen het team zijn eigen taken, zo kan iedereen zijn eigen talenten inzetten.

Wil je meer informatie dan kun je kijken op onze Facebookpagina: Kamp Leusden.
Hier staan ook veel foto’s en filmpjes op van voorgaande jaren.

Ook kan je een mailtje sturen naar [email protected]


@ Kamp leusden 2021 (Klik op foto voor vergroting)

Kijk voor de meest actuele berichten op: 

Kamp Leusden (Facebook)

Of kijk op ons Instagramaccount

De inschrijving voor 2022 start op 22 maart om 20:00 uur