Facebook Twitter Google Plus

Zin in de Zomer? -Dabar-

22 maart 2018   |   Door EvV (Redactielid)

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2018. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond...

...een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.

Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen. Over zin in de zomer gesproken!

Toegegeven, twee weken relaxen is anders, maar er staat veel tegenover... Vaak horen we terug van deelnemers dat ze zelf groeien in geloof en leren om in de praktijk getuige te zijn. Ook ontstaan er vaak hechte vriendschappen tijdens Dabar. Daarom zeggen we: deelname is gratis, de ervaring onbetaalbaar. Een van de deelnemers van vorig jaar verwoordt het zo:

“‘Het zijn intensieve weken,vje gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof”.

We sturen je niet zomaar op pad, je krijgt vooraf een goede toerusting. Van 4 t/m 6 mei 2018 organiseren het Dabar Ontmoetingsweekend. Drie dagen lang ontmoet je andere teamleden en volg je trainingen, workshops en lezingen. Een weekend om geestelijk op te laden en uitgedaagd worden om in de leefwereld van de campinggasten te stappen.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan! De minimumleeftijd voor Dabar is 18 jaar. Maar in overleg met de IZB kunnen op sommige campings ook 17-jarigen meedoen. Aanmelden kan via de website www.izb.nl/dabar. Bij aanmelding kun je aangeven welke camping en periode je voorkeur heeft. Neem deze uitdaging aan en beleef Dabar!

----

Vorig jaar hebben verschillende jongeren uit onze gemeente Dabar werk gedaan op camping. 
Klik hier voor meer info.