Facebook Twitter Google Plus

Israël 70 jaar

22 mei 2018   |   Door JKH
Het volk van Abraham, Izak en Jacob, geliefden vanwege de vaderen (Romeinen 11 : 28) viert deze maand dat het al weer 70 jaar een eigen land heeft. Lees en vier dit mee. En volg de actualiteit bij de bron.
De website van Christenen voor Israel is welbekend en bevat veel nieuws.

De EO pakt flink uit in de jubileumweek met diverse programma's, klik op de link voor het overzicht.

Lees het artikel van Willem Ouweneel op www.cip.nl. : 'ik wens de staat (in zijn huidige vorm) geen lang leven toe .... ' lees het artikel om te zien wat hij daarmee bedoelt.

Uiteraard is er in Israël zelf het meeste aandacht voor het jubileum. Zie de bekende nieuws-sites die op onze israël-pagina genoemd worden waaronder www.ynetnews.com: lees het nieuws zo ongefilterd als mogelijk. CIP : 5 dingen waar je weinig over leest.

Een heel aardige jubileumsite halen we hier even naar voren: israel70.co.il .Deze is weliswaar Engelstalig, maar geeft in een serie educatieve video's voor en met kinderen een overzicht van wetenschappelijke onderzoeken en maatschappelijke onderwerpen.

Verder: de site iltv.tv geeft enkele keren per week een soort van NOS journaal over de actualiteit.

En ook heel aardig is live meekijken op het plein bij de klaagmuur met een webcam van de western wall. Een time-lapse is ook beschikbaar (button rechts boven). Dus de volgende keer: even zwaaien naar de familie en vrienden.

Wie geinteresseerd in de achtergronden van de stemmingen in de Verenigde naties: klik hier (understanding UN bias against Israel)

En tot slot: Klik hieronder voor enkele uren luisterplezier, klik hier voor de directe youtubelink.