Orgelconcert Herman van Vliet

11 mei 2018   |   Door E M (Redactielid)

Op 2 juni 2018 geeft Herman van Vliet een orgelconcert in de Dorpskerk. Voor dit concert heeft hij een veelzijdig programma samengesteld met composities van onder andere Bach, Widor en Tsjaikovski.

Van Vliet is een musicus die velen aan zich weet te binden door zijn innemende speelstijl, verrassende registratievondsten en zorgvuldig samengestelde concertprogramma’s.

Het programma is origineel opgedeeld in ‘kwartiertjes’ en bestaat uit een Duits, Frans, Russisch en Bodegraafs kwartier. Met name dit Bodegraafs kwartiertje is uniek. Van Vliet is op zoek gegaan naar enkele composities, improvisaties en muzieknotities uit Bodegraven. Zo heeft hij een improvisatie van de onlangs overleden musicus Dirk Jan Warnaar nauwkeurig in kaart gebracht en zal deze als hommage ten gehore brengen. Ook heeft hij een professionele draai gegeven aan enkele muzieknotities van andere organisten uit Bodegraven zoals Wim van der Panne, Niek van Vliet en Arjen van Vliet.

Herman van Vliet is zelf opgegroeid in Bodegraven en hier jarenlang organist geweest. Het spreekt voor zich dat dit Bodegraafse kwartier en daarmee ook het concert wordt afgesloten met een prachtige koraalfinale van eigen hand, met aansluitend samenzang.

Het belooft een mooie, muzikale avond te worden. De toegangsprijs voor het concert is € 6,- per persoon (kinderen onder de 16 jaar krijgen gratis toegang).

Aanvang 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur. Van harte welkom!

(info@hervormdbodegraven.nl)

Welkom in onze gemeente

Over deze website

Aanmelden Nieuwsberichten

Info kerkbalans?! Klik hier!