Facebook Twitter Google Plus

Ik ga op reis en neem mee...

17 juli 2018   |   Door EvV (Redactielid)

Het jaarthema van de GZB voor 2018/2019 is ‘Laat je zien’. We willen nadenken over hoe we wereldwijd meer oog kunnen hebben voor de mensen om ons heen. 

We laten ons daarbij graag inspireren door Nairy: ‘Nairy (30) komt uit Syrië. Vanwege de oorlog in haar land, is ze naar Libanon gevlucht. Daar werkt ze bij een peuteropvang. Ze vertelt de kinderen over Jezus en leert hen hoe ze kunnen bidden. De kinderen komen uit verschillende culturen en spreken verschillende talen. Nairy legt uit dat Jezus van hen allemaal houdt en dat het niet uitmaakt uit welk land je komt. Ook deelt ze met haar collega’s dat Jezus hun leven kan veranderen en hoe belangrijk een relatie met God is. Nairy zit niet bij de pakken neer, maar wil ook onder moeilijke omstandigheden van betekenis zijn’.

Het verhaal van Nairy staat ook in het vakantiebijbelstudieboekje dat alle GZB-leden in juni  thuisgestuurd kregen en dat vanaf 1 juli in de kerk ligt om mee te nemen. In dit boekje vindt u 14 portretten over het thema ‘Laat je zien’ met daarbij een korte overdenking. Leuk om in de vakantieperiode  te gebruiken en geschikt om alleen, in het gezin of in een groepje te lezen.

Nog geen lid? Meld u aan via: www.gzb.nl/ikwordlid

Namens de gezamenlijke zendingscommissie, Elly Roseboom