Terugblik Tienerkamp Bodegraven

24 juli 2018   |   Door EvV (Redactielid)
In de week (16 t/m 20 juli) waarin er in de gemeente Bodegraven vele kerkelijke activiteiten plaatsvonden voor de jeugd, werd ook voor de vierde keer, het Tienerkamp Bodegraven georganiseerd.

Via Hervormd Bodegraven en onze Facebook en Instagram account waren wij gedurende deze week al aardig te volgen, maar wij willen u een korte terugblik vanuit onze kant niet onthouden.

Maandagochtend om 9.00 uur vertrokken wij naar het zonnige Vierhouten. Dit met in totaal 28 tieners en 7 leiding. De tieners in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Het is bij zo`n start toch altijd weer leuk om te zien hoe spannend veel tieners het nog vinden, maar al snel na de eerste kennismakingen toch gezamenlijk weten op te trekken.

Gedurende deze week hebben wij vele leuke bosspellen mogen doen, zijn wij naar Walibi geweest en konden wij ons halverwege de week uitleven tijdens de sportdag. Gedurende de week konden de waterspellen natuurlijk niet ontbreken. Want ook wij mochten dankbaar zijn met het mooie weer.

De laatste nacht deed bijna iedereen er alles aan om zo lang mogelijk wakker te blijven. Dit lukte bij vele tieners.

Daarnaast stonden wij iedere avond stil bij een stukje uit de Bijbel. Dit werd verzorgd door verschillende personen uit kerkelijk Bodegraven. Dit jaar was er gekozen voor het thema: Dieren. Zo mochten wij horen over Elia en de raven (ds. Webbink, Emmaüs), De Goede Herder en zijn schapen (Jan Smit, Hervormd Bodegraven), het schoonvegen van het tempelplein door Jezus (ds. Noorland, Nieuwerbrug) en een verhaal over de arend. Zo mochten wij horen hoe een arend op haar jongen let en zo ook Jezus op ons. Een van de kernwoorden uit de Bijbelse vertellingen was het woord vertrouwen, hoe moeilijk dat soms ook is.

Al met al kunnen we terugblikken op een zeer geslaagd kamp, met een zeer hechte groep tieners.

Als leiding kunnen wij alleen maar positief terugkijken op deze kampweek.

Iedereen nog een goede zomervakantie!

Leiding Tienerkamp Bodegraven