Facebook Twitter Google Plus

Zendingscollecte – Zomer 2018

8 augustus 2018   |   Door E M (Redactielid)

Zondag 12 augustus wordt de GZB Zomercollecte gehouden met als doel: 'Evangelisatie in voormalig Oost-Duitsland'. Van harte aanbevolen!

Hele generaties die zich niets meer kunnen voorstellen bij het woord ‘God’. Voor Hem was er geen plaats in het communistisch verleden van Oost-Duitsland. Typerend is het antwoord van een meisje op de vraag “Geloof je in God?”. Haar reactie: “Ah nein, ich bin ganz normal.” Als je gelooft in God, dan ben je dus niet normaal...

Gerrit en Jorine van Dijk zien de geestelijke nood in Rostock. Ze zijn heel basaal begonnen. In hun ‘straatcafé’ delen ze gratis koffie uit en komen ze in contact met de mensen uit deze sociaal zwakke wijk. Een wijk met veel werkloosheid, gebroken gezinnen en mensen die verslaafd zijn. Mensen die geen grip meer hebben op het leven en geen hoop hebben. Er is er maar Eén die de leegte echt kan opvullen. En dat is God.

Op verschillende plaatsen in Europa werken zendingswerkers van de GZB. Zij delen het Evangelie en zijn betrokken bij het stichten van nieuwe gemeenten. Helpt u mee? Deze zondag voor het project van Gerrit en Jorine in Rostock, nogmaals van harte aanbevolen!

Met vriendelijke groet,
namens de Zendingscommissie,
Elly Roseboom.

 


Klik hier voor meer info over het project Evangelisatiewerk in Rostock