Facebook Twitter Google Plus

SIZA vrouwenochtend: 9 november (Verslag)

9 november 2018   |   Door E M (Redactielid)

De tweede SIZA ochtend was net zo geslaagd en op een andere manier nog fijner dan de eerste ochtend! We konden weer veel vrouwen verwelkomen. Emke de Jager heeft ons deze ochtend enorm bemoedigd.

Ze deelde in haar ontmoetingen met mensen die God zoeken en worstelen met vragen. Emke las in Handelingen over Paulus die 'meteen' naar Filippi reist als God hem roept. Hoor jij God en reageer jij ook 'meteen'?

Paulus verblijft in een kolonie van Rome; daar gelden de regels van Rome, maar de kolonie ligt in Macedonië. Wij leven in een vrij land, maar mogen leven volgens de 'regels' van onze levende God! Ben jij je daar bewust van?

Paulus ontmoet Lydia, een purperverkoopster. De eerste christen in Europa, en wel uit t buitenland, Tyatira! Lydia diende de Heer, staat er, maar haar vat was eigenlijk leeg en zij liet zich vullen met wat Paulus van God vertelde. Zij werd tot aan de rand gevuld, zodat er geen ruimte meer was voor andere dingen (alles wat ons weg houdt van God). God veranderde haar water in wijn. Haar religie wordt veranderd naar een relatie met God. Is jouw water al in wijn veranderd. Heb jij al gekozen voor Hem? 

  

De volgende ochtend is 14 december.
Laat je bemoedigen door de ontmoeting tussen Maria en Elizabeth!

Team SIZA: Toos Bakker, Charlotte Benders, Eveline Segers en Ruth Fousert.

Contactadres: siza@hervormdbodegraven.nl
Charlotte is telefonisch bereikbaar via: 06-40481754