Facebook Twitter Google Plus

'HGJB maakt gratis catecheseles' (ND 27-10)

29 oktober 2018   |   Door E M (Redactielid)
"De HGJB heeft een gratis catecheseles op zijn website geplaatst die als bedoeling heeft een christelijk antwoord te geven op Halloween. De les is bedoeld voor alle scholieren die naar het voortgezet onderwijs gaan. "

De aanleding is de toegenomen aandacht voor Halloween en de relatief grote onbekendheid met de heidense wortels van dit feest. Kerken hebben daarom behoefte aan een christelijk antwoord, merkte de HGJB toen vorig jaar op sociale media een foto werd geplaatst met een meisje die zei geen Halloween te vieren omdat haar 'God altijd groter is'. 

Volgens HGJB-voorlichter Remco van der Meij zien veel kinderen Halloween vooral als een gezellig feest waarbij je lekker kunt griezelen. 'Maar als je dat christelijk duidt, krijg je een heel ander beeld. God wil niet dat mensen bang zijn, maar wil hun juist een gerust gemoed geven'."

Bron: Nederlands Dagblad van zaterdag 27 oktober jl.

De redactie heeft, na lezing van het artikel in het ND, geinformeerd bij de catechesecommissie of zij de les van de HGJB ook hadden ontvangen en wat bleek. De catecheseles is al naar alle mentoren verstuurd. Mocht het onderwerp deze week op de catecheselessen ter sprake komen, dan kunnen de mentoren de input van de HGJB gebruiken. Mochten er veel vragen komen dat is het plan de les de week erop te gebruiken ipv de reguliere les van die week. 

Voor een ieder die interesse heeft in de les van de HGJB of graag meer wil weten over het gebeuren rond Halloween hierbij de link naar de pagina van de HGJB: 'Hoe ga je om met Halloween?' (Klik hier) Of kijk hieronder voor een directe link naar de les: 

Catecheseles Halloween (handleiding).pdf 
(met o.a. Halloween: griezelig, gezellig of gevaarlijk? - De wortels van Halloween - Halloween vandaag - Leven in het licht versus angst, duister en dood - Wapens van liefde - Bijbelstudie - In gesprek - Een positieve boodschap)