Kerstwandeling 2018: Op stap met de herders

15 december 2018   |   Door E M (Redactielid)

Liep je ook mee met de Kerstwandeling op zaterdag 15 december? Het startpunt was tussen 17.30 en 20.30 uur op het Raadhuisplein en de route voerde langs verschillende scenes van het Kerstverhaal.

Voor deze wandeling werkten ruim 220 leden van de Bodegraafse kerken, koren en andere betrokkenen uit Bodegraven samen. Op verschillende plaatsen tijdens deze wandeling werden delen (scenes) uit het Kerstverhaal uitgebeeld. Sommige scenes waren traditioneel van opzet, alsof je een kijkje nam in de tijd van Jezus’ geboorte. Andere scenes verbonden verleden met het heden, doordat ze zich afspeelden in het hier en nu. We hoorden dat er gisterenavond meer dan 1600 mensen hebben meegelopen, een prachtig aantal.

Ook in de Dorpskerk was er een scene. Een groot Engelenkoor zong afwisselend een drietal liederen. Vooraf was er voor alle leden van het koor wat te eten en ook kregen ze koffie/thee aangeboden. Een flinke organisatie die perfect werd geleid door enkele gemeenteleden.