Facebook Twitter Google Plus

Kerstwandeling 2018: Op stap met de herders

15 december 2018   |   Door E M (Redactielid)

Liep je ook mee met de Kerstwandeling op zaterdag 15 december? Het startpunt was tussen 17.30 en 20.30 uur op het Raadhuisplein en de route voerde langs verschillende scenes van het Kerstverhaal.

Voor deze wandeling werkten ruim 220 leden van de Bodegraafse kerken, koren en andere betrokkenen uit Bodegraven samen. Op verschillende plaatsen tijdens deze wandeling werden delen (scenes) uit het Kerstverhaal uitgebeeld. Sommige scenes waren traditioneel van opzet, alsof je een kijkje nam in de tijd van Jezus’ geboorte. Andere scenes verbonden verleden met het heden, doordat ze zich afspeelden in het hier en nu. We hoorden dat er gisterenavond meer dan 1600 mensen hebben meegelopen, een prachtig aantal.

Ook in de Dorpskerk was er een scene. Een groot Engelenkoor zong afwisselend een drietal liederen. Vooraf was er voor alle leden van het koor wat te eten en ook kregen ze koffie/thee aangeboden. Een flinke organisatie die perfect werd geleid door enkele gemeenteleden. 

  


© Foto's/Video: Annette /  Dirk


Kijk ook op Rebonieuws, klik hier, voor een uitgebreid verslag van de hele wandeling én opnieuw een  stukje optreden van het Engelenkoor. 

Een leuk detail is dat cameramensen van de NCRV opnames hebben gemaakt. Ze volgden de route en spraken meerdere bezoekers en vrijwilligers. De uitzending is op Kerstavond, 24 december, te zien tijdens het programma 'Met Hart en Ziel'.

Tevens was RTV Bodegraven aanwezig, hun opnames zijn vanaf zondag 23 december (17.00 uur) tot en met dinsdag 24 december, ieder oneven uur, te zien op TV Bodegraven.
 


Meer info? Klik op Onderweg naar Kerst