Facebook Twitter Google Plus

Verslag SIZA 14 december

15 december 2018   |   Door EvV (Redactielid)

Het was weer een prachtige ochtend met alle vrouwen. Esther van Lunteren, bedankt dat je ons mee nam in de ontmoeting van Maria en Elizabeth.

Zo bijzonder zoals Maria zegt tegen Gabriël in Lucas 1:38: 'De Heer wil ik dienen, laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd'.

Ongelooflijk als je in zo'n situatie bent zoals Maria, waarschijnlijk in haar tienerjaren en ongetrouwd. Ze klaagt niet maar heeft meteen zo'n vertrouwen op haar Heer! Wat een bemoediging voor ons in het nu mag dat zijn.

En Elizabeth in vers 45: 'Gelukkig is zij die het geloofd heeft dat de woorden van de Heer in vervulling zullen gaan.' Ook Elizabeth merkt op hoe bijzonder de zwangerschap is bij haar nicht. En ze weet ook, net als Maria wat een wonder het is. Moeder worden van Hem, de Redder! 

Esther bemoedigde ons ook verder met mooie teksten vanuit de hele bijbel! Na de pauze gingen we in groepjes uiteen om te praten over bemoedigingen in ons leven. Wat een fijne gesprekken zijn er geweest. Elkaar bemoedigingen blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, want we hebben nog vaak onszelf teveel op de voorgrond staan. Maar wat is het dan mooi als we dan merken dat de Heilige Geest mag werken in onze harten en we zien dat God ook daar is en de ander al bemoedigd heeft!  

Na afloop kregen we een kaartje met een naam en adres van een vrouw uit de zaal, met als opdracht: bemoedig haar met bv een kaartje, een bezoek of wat dan ook. Ondanks dat we de ander misschien niet kennen. Nou daar zijn we als team heel benieuwd naar! We zullen vast blije gezichten tegenkomen. Naar ons eigen bemoediging zijn we natuurlijk ook erg benieuwd! 

????
 
 
 
 
 
De volgende SIZA ochtend zal 11 januari zijn. 

Contactadres: siza@hervormdbodegraven.nl
Charlotte is telefonisch bereikbaar via: 06-40481754