Facebook Twitter Google Plus

4G avond: 22 mei (Terugblik)

24 mei 2019   |   Door E M (Redactielid)
Woensdagavond 22 mei jl. was de laatste 4G avond van dit seizoen. Ruim 40 opvoeders, moeders én vaders waren aanwezig. Wietske Noordzij en Erik Smit van Raise Up verzorgden deze avond met het thema: ‘Hij zegt/Zij zegt: Over communicatie in de opvoeding’.

Het was een mooie avond: hilarisch en herkenbaar, maar ook leerzaam en indringend. Hoe belangrijk is het om in goede verhouding met elkaar ons kind/onze kinderen op te voeden.

Een aantal mooie dingen die deze avond naar voren kwamen, willen we graag met jullie delen:

  • In Genesis 1: 26-28 staat dat God de mens schiep, mannelijk en vrouwelijk. Al in de Hebreeuwse benaming van ‘man’ en ‘vrouw’ blijkt dat zij bij elkaar horen, elkaar aanvullen én Gods beeld in zich mee dragen.
  • In bijgevoegde presentatie (klik hier) kun je informatie vinden over het ‘Kom maar’- principe, een rol die vaak door moeders wordt vervuld en het ‘Toe maar’-principe dat vaders vaak als hun rol oppakken. 
  • Hoe verschillend communiceren vaders en moeders eigenlijk van elkaar? En hoe komt het dat vaders en moeders zo hun eigen rol hebben en zo anders zijn? In bijgevoegd filmpje wordt dit op een erg grappige manier uitgelegd. (Link naar Mark Gungor: A Tale of Two Brains)
  • Een ontdekkende manier om eens naar je eigen manier van communiceren te kijken en die van je echtgenoot/echtgenote, is onderstaande opdracht die ook tijdens de avond is uitgevoerd.
    (Opdracht Communicatiecirkel)
  • Kinderen kijken vaak naar wie je echt bent als ouder. Ze prikken door mooie taal heen en letten op wat je doet. Bijgaand filmpje is een aanrader! (Link naar filmpje: I’m watching you)

De 4G commissie wil iedereen bedanken voor de komst naar de avonden. Als er vragen zijn, of tips/ideeën voor komende avonden, laat het ons weten via 4G@hervormdbodegraven.nl .

Hartelijke groet,
Elma, Corinna, Christien, Rachel.

Meer info over opvoedkring 4G? Klik hier!