Facebook Twitter Google Plus

SIZA vrouwenochtend: Terugblik 8 februari

9 februari 2019   |   Door EvV (Redactielid)
Het was weer een fijne ochtend! Er moesten stoelen bijgezet worden want er waren rond de 80 vrouwen aanwezig. Wat fijn om zoveel vrouwen te mogen ontvangen.

Dientje Wiersma sprak over Maria en Martha en de kunst afkijken en vergelijken. Op de tafels lagen er spiegels met de tekst: 'Wie zie jij, Maria of Martha?' En een tekening met 'Zoek de verschillen".

Heel veel vrouwen willen teveel. Moeder zijn, werken, helpen in de kerk, dienen, dienen. En dan al die dingen ook optimaal uitvoeren en maar kijken bij de ander en proberen het na te streven.

Als het ons dan teveel wordt, is het: HALT
H ungry
A ngry
L onely
T ired

Maar Jezus vraagt van ons niet alles maar alleen dat wat echt nodig is.Jezus wil eigenlijk gewoon rustig koffie met ons drinken zodat we tot rust komen bij Hem en leren prioriteiten te stellen.

Liefkozend zegt Jezus tegen Martha: "Martha, Martha toch... wat maak je je druk, slechts één ding is nodig, doe zoals Maria en kies het beste deel."  Maria volgde Jezus en zat aan Zijn voeten. Zij diende ook.

Vrouwen moeten proberen niet te vergelijken, want wat is er dan van jezelf? Maar de kunst afkijken kan juist weer leerzaam zijn. 

Dientje vertelde ook over het boek dat ze vertaald heeft: 'Leef in Christus'. 

Tijdens de volgende SIZA vrouwenochtend, op 8 maart, is het koor 'Women in Grace' te gast en zullen we veel zingen. En er zullen kraampjes zijn met van alles te koop! Opbrengst verschillende goede doelen. Welkom!

Het SIZA-team: Toos Bakker, Charlotte Benders, Eveline Segers en Ruth Fousert.
We zijn ook te vinden op FB en u kunt ons mailen: siza@hervormdbodegraven.nl