Facebook Twitter Google Plus

Presentatie reis naar Jordanië (Verslag)

14 oktober 2019   |   Door EvV (Redactielid)
Op zondag 13 oktober jl vertelden Cobie en Jan Smit, na de ochtenddienst, in 't Anker over hun reis naar Jordanië, die ze eerder dit jaar maakten om Syrische vluchtelingen te helpen.

Na de ontvangst met koffie en thee namen Cobie en Jan om de beurt het woord. Diep onder de indruk van de hulp van ds. Nour en zijn gemeente aan de Syrische vluchtelingen, en van de nood onder de vluchtelingen, vertelden Cobie en Jan, aan de hand van filmbeelden en foto's, over wat ze in Jordanië gezien en gedaan hebben. Het verdriet en de zorg zijn groot en hulp en gebed zijn heel hard nodig. 

 

Ook vertelde Cobie dat ze aan de vrouwen die ze ontmoette een klein doosje gaf met een schelpje, een parel en een tekst, als teken van Gods liefde voor hen: 'Je bent van grote waarde, als een parel in Gods hand!' 

 
Een van de kinderen met een door een Bodegraafse gebreide muts

Aan het eind van de ochtend bedankte Cobie voor de bijdrage vanuit onze gemeente aan de voedselpakketten. CAMA-zending vertelde dat er voor ruim €2500,-- vanuit Bodegraven eo. was gedoneerd, een geweldig bedrag! Veel gezinnen zijn dan ook geholpen. 


Cobie en Jan Smit

De ochtend werd afgesloten met het zingen van het lied 'Samen in de Naam van Jezus'.

==============

Toevoeging redactie:
Doneren voor de voedselpakketten kan nog steeds! Uw bijdrage is welkom op IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen. In omschrijving graag “Mafraq Voedselpakket” vermelden. De pakketten worden bij lokale winkeliers ingekocht en de kosten bedragen ongeveer € 32,00 per stuk. Met zo’n pakket wordt een gezin een maand voorzien van hun basisbehoeften. De gezinnen hebben uw steun hard nodig.(info@hervormdbodegraven.nl)