Facebook Twitter Google Plus

Zendings Kringloop Winkel viert 35-jarig bestaan

25 juni 2019   |   Door E M (Redactielid)
Spullen een tweede leven geven en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel: dat is het waar de Zendings Kringloop Winkel zich voor inzet. De winkel in de Spoorstraat in Bodegraven bestaat op zaterdag 29 juni precies 35 jaar en..

... is daarmee de oudste kringloopwinkel van Bodegraven. Dat is reden voor een klein feestje.

Enigszins verstopt in de Spoorstraat, tussen nummer 16 en 18, zit de Zendings Kringloop Winkel: indertijd een initiatief van de Hervormde Kerk waar nu vrijwilligers van de Hervormde Gemeente en de Protestantse Gemeente Emmaüs bruikbare tweedehands spullen verkopen. Daarmee geven zij meubels, speelgoed, boeken, kleding, curiosa en meer een tweede leven en sparen zo het milieu. Bovendien halen zij zo geld op voor de zending.

Met de opbrengst sponsoren zij onder meer Bodegraafse zendingswerkers die in het buitenland verblijven. Ook kiezen zij ieder jaar een project, zoals dit keer ‘Onderwijs voor kinderen in Oeganda’ via Kerk in Actie. In 2018 haalde de winkel maar liefst 23.450,76 euro op. 

49ste Rommelmarkt
Behalve met de winkel haalt de Zendings Kringloop Winkel ook ieder jaar geld op door het organiseren van de Rommelmarkt bij ’t Anker tijdens de Najaarsmarkt. Dat doen zij dit jaar –op 13 en 14 september- al voor de 49ste keer en is echt een begrip in Bodegraven. In twee dagen verkopen ze van alles: meubels, curiosa, boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed en meer. Het afgelopen jaar was de opbrengst van de Rommelmarkt  9.548,77 euro.

In de 35 jaar zijn in de Zendings Kringloop Winkel ontzettend veel spullen over de toonbank gegaan en daarmee vele projecten gesteund. Het succes van de Zendings Kringloop Winkel is te danken aan de vele vrijwilligers die zich met enthousiasme inzetten. Een aantal van hen, is al vanaf het begin of kort daarna actief. De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Al 35 jaar.


‘Een tweede leven voor bruikbare spullen en een mooie opbrengst voor het goede doel’ 

Feestje
Om te vieren dat de Zendings Kringloop Winkel 35 jaar bestaat, is er vrijdagavond 28 juni 19.00 tot 21.00 uur en zaterdagochtend 29 juni van 10.00 tot 12.00 uur een feestje in de winkel. Bezoekers krijgen koffie, thee of limonade met wat lekkers en elk kind krijgt een gratis kinderboekje.

Iedereen is van harte welkom: de 28ste en 29ste , maar ook op andere momenten. De winkel is iedere vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur open om spullen te kopen en te brengen.