Facebook Twitter Google Plus

In 't buitenland: Aruba, Nepal, Ethiopië en Australië

17 september 2019   |   Door E M (Redactielid)
In de erediensten en in de Kerkklanken was het al te horen en te lezen. Een aantal jongeren is dit najaar voor stage en/of ontwikkelingswerk naar het buitenland. Update Nienke: 17 september!

Wat een voorrecht dat in de gemeente jonge mensen door de Geest zo in beweging gebracht worden dat ze uitgaan om dienstbaar te zijn in Gods wijde wereld! We willen u vragen met hen, en dan vooral in gebed, mee te leven en voor hen Gods zegen te vragen. 

De redactie ontving info van Nienke (Aruba), Willem (Nepal), Hannah (Ethiopië) en Jolien (Australië).

Aruba
Op dit moment, dinsdag 17 september, ben ik al bijna drie weken op Aruba. Ik hoop er in totaal 10 weken te zijn. Ik ben samen met drie andere medestudenten op Aruba. Drie dagen in de week loop ik stage op een Arubaanse basisschool, de Mon Plaisir. De school start vroeg en is ook weer op tijd klaar.

De andere twee dagen in de week werk ik samen met mijn medestudent aan een onderzoek. Wij doen het onderzoek over klokkijken, omdat de mensen op Aruba veel minder bezig zijn met de tijd. Wij gaan onderzoeken hoe we de kinderen hier het klokkijken het beste aan kunnen leren en waar het probleem nu precies ligt.

Tot nu toe ben ik dankbaar voor de afgelopen periode en genieten we erg van de omgeving en van de mensen die we al hebben mogen ontmoeten.


Nienke, rechts op de foto met zwart hemdje

Bidt u mee voor een gezegende stage- en onderzoekstijd van Nienke op Aruba?

========

Nepal
Willem, vierdejaars verpleegkunde student aan de CHE in Ede, is momenteel voor zijn laatste verpleegstage werkzaam in het 'Anandaban Leprosy Mission Hospital' in Nepal. Lepra komt in Nepal nog steeds veel voor en kan ernstige gevolgen hebben. Niet alleen lichamelijk, maar ook in sociaal opzicht, namelijk discriminatie en uitsluiting. In het lepracentrum worden patiënten onderzocht, getest, behandeld of opgenomen. Patiënten krijgen medicijnen en therapie, maar kunnen ook fysieke hulpmiddelen zoals een prothese, rolstoel en/of een aanpassing in huis krijgen.

Willem heeft, samen met een studiegenoot, een eigen blog. Via deze blog houden zij u en jullie graag op de hoogte van hun ervaringen in Nepal. Klik hier: Willem & Sophie's reisblog

Het eerste verslag is inmiddels geplaatst: Vrijdag 6 september was de grote dag: ons vertrek naar Nepal! Voor vijf maanden gaan wij, Willem & Sophie, stage lopen in een ziekenhuis in Nepal, het Anandaban Leprosy Mission Hospital in Lele, een dorpje 16 km (maar 1,5 uur rijden) ten zuiden van hoofdstad Kathmandu... 

Ook hebben ze een kleine introductie over het 'Anandaban Leprosy Mission Hospital' geplaatst. Klik hier!

Tevens zjn er al foto's op hun blog te vinden van de eerste week: Klik hier! en Willem stuurde zelf ook nog twee foto's door.

Bidt en leeft u mee met het werk in de Lepracentra in Nepal én een goede tijd voor Willem en Sophie?

========

Ethiopië 
Hannah verblijft samen met Marjolein (zus) en Petra (vriendin uit Zeist) in Ethiopië. Daar gaan ze vier maanden lang zendings- en ontwikkelingswerk doen voor de stichting 'Addis Alem' (www.addisalem.nl). De drie zijn te volgen via hun eigen blog: www.addisalem.nl/blog-bodegraven-zeist.

Inmiddels zijn er al een aantal blogs geplaatst. De laatste blog, van vrijdag 13 september jl., is opnieuw geschreven door Hannah: Echte gastvrijheid  Leest u en leeft u weer mee?!

Hannah, Petra, Marjolein

========

Australië
Jolien laat weten dat ze veilig in Australië is aangekomen en inmiddels gestart is met de eerste fase. Jolien is voor een half jaar daar in het kader van een discipelschapstraining bij YWAM Sunshine Coast / Reach The Unreached DTS). Ze volgt nu eerst drie maanden 'Lecture phase'. Ze vertelt: "Daarin gaan we vooral over de Bijbel en onszelf nadenken en worden we toegerust voor een 'Outreach'. De planning is dat de 'Outreach' in november start. We gaan dan naar een derde wereld land. Welk land weten we nu nog niet dat horen we later."

Jolien is dankbaar voor de velige reis en aankomst. Bidt u mee voor een gezegende eerste fase? 

 
Rechts op de foto, met felrode shirt, Jolien @ Australië(info@hervormdbodegraven.nl)