Facebook Twitter Google Plus

In 't buitenland: Oeganda, Ethiopië en Nepal

7 december 2019   |   Door E M (Redactielid)
Update Jolien: 7 december. Een aantal jongeren is dit najaar voor stage en/of ontwikkelingswerk naar het buitenland. We ontvingen info van Jolien (Australië/Oeganda) Hannah (Ethiopië) en Willem (Nepal).

Lees mee via hun sites waarop ze vertellen over het dagelijks leven daar. Zo kunt u gericht voor hen bidden en Gods zegen vragen voor hun activiteiten/stage/opdrachten aldaar. Allen gaven door dat uw meeleven (via gebed) erg wordt gewaardeerd. Namens Jolien, Hannah en Willem: 'Bedankt!'

========

Australië/Oeganda
Update (07-12)

"Op dit moment verblijven we in een heel mooi dorp, vlakbij de grens met Tanzania. De afgelopen twee weken hebben we samen gewerkt met de 'Holy Spirit Fire church'. We hebben hulp geboden bij samenkomsten in ziekenhuizen, scholen, conferenties en campagnes.

Met het team reizen ook vijf tolken mee, erg fijn. We voelen ons gedragen door God. Hij gaf het in ons hart om de mensen daar te dienen. We zijn dankbaar om de vruchten en groei te zien bij de mensen en onszelf.

We blijven hier nog een paar dagen en gaan dan terug naar onze locatie in Mbarara. Daar zullen we, als gastheren en vrouwen, helpen bij een grote jongerenconferentie. We zien er naar uit!"


Jolien, uiterst links op de foto, met de Outreach groep

====

Eerdere info: 

(18-11): De 'Lecture Phase' is voorbij en Jolien is inmiddels met de groep onderweg naar Oeganda. Daar zullen zij verschillende projecten gaan ondersteunen. (Zie ook het berichtje hieronder van 31 oktober jl..) Wilt u meebidden voor een goede reis en een gezegende 'Outreach'?

Jolien wil tevens iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. De eerste TIkkie was zelfs al teveel gebruikt, dus is inmiddels vervangen door een nieuwe link, geweldig. Er is heel veel geld binnen gekomen €584,00! Heel veel dank hiervoor! 


De groep van de Outreach (Jolien = op knieen, tweede van links)

====

(31-10): "Hier weer even een update vanuit Australië. Ik ben nu bijna klaar met de Lecture Phase en over 3 weken, 18 november, ga ik met mijn team uit Australië naar Oeganda om daar vrijwilligerswerk te doen 

We gaan verschillende projecten ondersteunen:
- Kinderwerk in sloppenwijken
- Diaconaal werk in gevangenissen
- Medicijnen & Bijbels uitdelen
- Vrijwilligerswerk in kerken
Maar we willen vooral ook Gods liefde uitstralen door dit alles ❤

Om dit te realiseren hebben we alleen wel geld nodig. Een heel groot gedeelte heb ik al zelf bij elkaar gespaard, maar het zou super fijn zijn als u mij en mijn team wilt steunen! 
Alle kleine beetjes helpen echt, een paar euro kan al heel veel betekenen voor de mensen in Oeganda!

Voor €5 kunnen we bijvoorbeeld al 2 Bijbels uitdelen!  
U kunt geld overmaken via deze website https://www.gofundme.com/f/jolien-naar-oeganda 
Of met een Tikkie: https://tikkie.me/pay/u5qp4s9d9d54k96dldjr
U kunt het natuurlijk ook gewoon aan mijn ouders geven, dan zorgen zij dat het bij mij terecht komt. Alvast super bedankt!"

====

(September 2019) Jolien laat weten dat ze veilig in Australië is aangekomen en inmiddels gestart is met de eerste fase. Jolien is voor een half jaar daar in het kader van een discipelschapstraining bij YWAM Sunshine Coast / Reach The Unreached DTS). Ze volgt nu eerst drie maanden 'Lecture phase'. Ze vertelt: "Daarin gaan we vooral over de Bijbel en onszelf nadenken en worden we toegerust voor een 'Outreach'. De planning is dat de 'Outreach' in november start. We gaan dan naar een derde wereld land. Welk land weten we nu nog niet dat horen we later."

Jolien is dankbaar voor de velige reis en aankomst. Bidt u mee voor een gezegende eerste fase? 

 
Rechts op de foto, met felrode shirt, Jolien @ Australië

========

Ethiopië 
Update:
Zondagavond 27 oktober jl. werd er in de avonddiensten specifiek voorbede gedaan voor Hannah en Marjolein. Dit omdat er afgelopen week flinke spanningen in Ethiopië waren. De drie, ook vriendin Petra is mee, zijn dankbaar dat de onlusten enigsins voorbij lijken te zijn en de veiligheid terugkeert.

Vandaag, 28-10, verscheen er een update op hun blog: Gods bescherming "Maar wat merk je nu toch ook Gods bescherming, Hij is er altijd en zorgt voor ons. Je word er stil van als je daar aan denkt en dan kun je niets anders doen dan Hem daarvoor te danken! En ook te bidden voor de slachtoffers en dat de rust weer helemaal mag terug keren hier. Bidden jullie met ons mee?


Zwartgeblakerde straten na de onlusten van afgelopen week

Eerdere info:
Hannah verblijft samen met Marjolein (zus) en Petra (vriendin uit Zeist) in Ethiopië. Daar gaan ze vier maanden lang zendings- en ontwikkelingswerk doen voor de stichting 'Addis Alem' (www.addisalem.nl). De drie zijn te volgen via hun eigen blog: www.addisalem.nl/blog-bodegraven-zeist.

Leest en bidt u/jij mee?!


Hannah, Petra, Marjolein

========

Nepal
Willem, vierdejaars verpleegkunde student aan de CHE in Ede, is momenteel voor zijn laatste verpleegstage werkzaam in het 'Anandaban Leprosy Mission Hospital' in Nepal. Lepra komt in Nepal nog steeds veel voor en kan ernstige gevolgen hebben. Niet alleen lichamelijk, maar ook in sociaal opzicht, namelijk discriminatie en uitsluiting. In het lepracentrum worden patiënten onderzocht, getest, behandeld of opgenomen. Patiënten krijgen medicijnen en therapie, maar kunnen ook fysieke hulpmiddelen zoals een prothese, rolstoel en/of een aanpassing in huis krijgen.

Willem heeft, samen met een studiegenoot, een eigen blog. Via deze blog houden zij u en jullie graag op de hoogte van hun ervaringen in Nepal. Klik hier: Willem & Sophie's reisblog

Het vijfde verslag is inmiddels geplaatst: "Pas als het nerveuze geklap van de drie volwassen mannen op de achterbank ook gestopt is, dringt het pas tot mij door dat we wel erg dicht langs de tegemoetkomende tourist bus reden. De gaten in de zijkant van de weg dwingen de chauffeur vaak naar het midden van de weg uit te wijken, ook in de bochten van de bergweg waarbij hij het verkeer van de andere kant niet kan zien aankomen..." 

Ook hebben ze een kleine introductie over het 'Anandaban Leprosy Mission Hospital' geplaatst. Klik hier! Tevens zjn er foto's op hun blog te vinden: Klik hier! 

Bidt en leeft u mee met het werk in de Lepracentra in Nepal én een goede tijd voor Willem en Sophie?(info@hervormdbodegraven.nl)