Facebook Twitter Google Plus

Israël actueel (Update)

2 oktober 2019   |   Door JKH
6 oktober Israel-zondag. Kort na het begin van het Joodse nieuwjaar - Rosh HaShana - aandacht voor actueel nieuws uit Israel, de actualiteit, de taal en de gemeenten. Shana Tova.

Aandacht uiteraard door Christenen voor Israël of Israel vandaag. Maar kijk ook eens het volgende:

  • De (vrijwel) dagelijkse podcast van een Nederlander Joop Soesan in Israel met een nuchtere en gemoedelijke reflectie op de dagelijkse gebeurtenissen: www.joods.nl en klik door op 'podcast'.
  • Een dagelijks journaal dat inmiddels via Youtube publiceert: iltv. klik op de link en kies zelf voor het dagelijkse (ILTV Israel daily) of wekelijkse overzicht. De uitzending van 3 oktober besteedt o.a. aandacht aan de bijbelse betekenis van 'berouw' (tzuvah) bij Yom Kippur.
  • Al vaker genoemd: ynetnews.com: de nu.nl van Israel. Evenwichtige nieuwsvoorziening weegt zwaar in een land dat veel last heeft van bevooroordeelde ('biased') berichtgeving.
  • Wie een paar basis-woorden Ivriet wil leren: het kanaal heb4you geeft veel praktische themaś.

Onopgeefbaar verbonden met Israël, het Joodse volk, aldus de kerkorde. En wie kan Gods leiding aanwijzen in de dagelijkse gebeurtenissen? Miskotte zei kort na 1948: 'het is minstens een teken maar hooguit een begin'. Nu na ruim 70 jaar is dat nog steeds helemaal waar.

De Messias belijdende Joden willen voor alles een getuigenis geven in een Joodse context, in afhankelijkheid van Gods werk in de harten van hun volksgenoten. Je moet er leven en wonen om te weten wat dat is. Vanwege de houding van de omgeving is het meeste van wat daar gebeurt niet openbaar. Één van de activiteiten is echter wel te zien: fragmenten van de twee-jaarlijkse musical, uitgevoerd door gemeenteleden, jong en oud, uit het hele land, de laatste keer over 'het geheim': fragment 1, fragment 2. De DVD is ook te bestellen (of te leen via de webredactie). Kijk bijvoorbeeld eens rond in de collectie van de uitgeverij van David Zadok: Ha Gefen (de wijnstok): shop / music and arts. 

Verder kunnen wij meebidden en meezingen: zie onder, of klik hier voor een volledige youtube tab.

 

Deze en veel meer leestips  op de Israelpagina.

 (info@hervormdbodegraven.nl)