Facebook Twitter Google Plus

SIZA vrouwenochtend: Passie en Puur

9 november 2019   |   Door E M (Redactielid)
Tijdens de tweede SIZA ochtend op vrijdag 8 november jl. stond Priscilla centraal. Op tafel lag er passievrucht en pure chocola. Puur en Passie kenmerken deze inspirerende vrouw.

Ada Blijleven liet ons meereizen in het leven van Priscilla. Ze wordt 6x in het NT genoemd. O.a. in Romeinen 16:1-6 en Handelingen 18-1-5. Zij was tentenmaker, samen met haar man Aquila, en reisde wat af. En haar leven stond in het teken van het Evangelie verkondigen.

Toen ze in Korinthe verbleven bv, omdat ze uit Rome weg moesten, logeerde Paulus bij hen en vanaf die tijd reisden ze ook verder met hem. In de plaatsen waar ze woonden was er vaak een huisgemeente gevestigd in hun woning. En waar zij niet verder konden in het verkondigen van Gods woord ging Paulus verder. 

Wat heeft het leven en werken van vrouwen als Priscilla ons veel te leren. Om ons op de plaats waar we staan biddend te laten leiden door de Heilige Geest en er te zijn voor onze naaste; in de overtuiging dat we dit alles op een ontspannen manier mogen doen. Het is niet ons werk maar het werk van onze Drieenige God. 

We hadden na de verkondiging nog tijd om wat vragen met elkaar door te nemen zoals: Priscilla laat de zekerheden van Korinthe achter zich om met Paulus naar Efeze te gaan. In hoeverre zit jij vast aan je zekerheden? Ervaar jij de leiding van de Heilige Geest?

Nadat we allemaal een glaasje Passievrucht kregen sloten we de ochtend af met het mooie lied: 'Houd vol!' ; 'Neem mijn leven laat het Heer' en 'Gods zegen voor jou'. Prachtige liederen waar we echt door geraakt werden. 

De volgende SIZA ochtend op 13 december zal een creatieve touch hebben. Komt u dan ook weer? 

Hartelijke groet,
Toos, Ruth, Eveline en Charlotte. 

 

====================

Net als afgelopen seizoen richten we ons komende maanden op Bijbelse vrouwen, waarbij we elke maand met een andere vrouw een stukje meelopen en van haar leren. Op vrijdag 13 december staat de derde SIZA-ochtend gepland. 

Voor in de agenda vast de daarop volgende data van dit seizoen:

  • 10 januari
  • 14 februari
  • 13 maart
  • 24 april
  • 15 mei 

De ochtend duurt van 10.00 tot 11.30 uur in het Anker (Pastorieplein 2) en is voor alle vrouwen in Bodegraven en omgeving. Vanaf 9.30 gaan de deuren open. Van harte welkom en neem gerust vriendinnen, zussen en andere vrouwen mee!  

We zijn ook te vinden op FB en u kunt ons mailen: siza@hervormdbodegraven.nl. Charlotte is telefonisch bereikbaar: 06-40481754 

Het SIZA-team: Toos Bakker, Charlotte Benders, Eveline Segers en Ruth Fousert.(info@hervormdbodegraven.nl)