Veel gemeenteleden kijken/luisteren thuis

16 maart 2020   |   Door E M (Redactielid)
De redactie heeft gevraagd of gemeenteleden willen delen hoe zij zondagochtend het gemeente zijn hebben ervaren. Met elkaar gemeente zijn, ook al zien wij elkaar niet. Lees hieronder een aantal ervaringen.

"Thuis of in de kerk: gezegende dienst!" (Gert van Barneveld)

Heel bijzonder om op deze manier een Eredienst mee te maken! Wij hebben de dienst uit de Dorpskerk via YouTube, op onze tv, meebeleefd, dat ging prima! Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Maar bovenal dank aan God dat hij ons de mogelijkheden geeft om de liturgie gaande te houden! (Gert&Coby)

***

't Is raar om met een kopje koffie op de bank de dienst te volgen. Wel fijn om zo toch bij de dienst betrokken te zijn. Super, om te zien dat er zoveel mensen mee hebben gekeken." (Nelleke Mouthaan)

***

Papa was in de kerk. Wij keken thuis. Spannend toen hij in beeld kwam. Fijn om op deze manier de dienst samen te beleven. Omdat het geluid bij ons niet goed binnen kwam hebben we de tv op beeld gezet en de laptop op geluid. Zo ging het prima!

***

In pyjama naar de kerk, een gelijk geabonneerd op het YouTube kanaal van de kerk. Blij mee. #supergedaan#compliment (Corinna de Groot)

***

Wij zaten in de Bethlehemkerk. Het was een rare gewaarwording om met zo weinig mensen in de kerk te zitten. Door de moeilijke psalmen was het zingen beetje ongemakkelijk. Er waren totaal 42 mensen in de kerk. (Matthijs Kwakernaak)

***

Wij hebben meegeluisterd met de Dorpskerk en het online kinderprogramma gekeken. De jongens hebben een verwerking met Kapla gemaakt. Groet, familie van Dam

***

Vanmorgen waren er tegen de 40 gemeenteleden in de Dorpskerk. Het was bijzonder om deze kleine groep te begeleiden. Er werd desondanks goed en mooi gezongen! Mooi om zo met elkaar de lofzang gaande te houden. (Arjen van Vliet)

***

Wij als familie Schilt hebben gezellig op de bank gezeten met de familie. Het was fijn om gezamelijk en toch op afstand een eredienst te kunnen houden. De lofzang gaande houden en leven bij het besef dat er hoop is en de bereidheid God te ontmoeten. (familie Schilt)

***

Goede dienst en goed te volgen. Fijn dat we als gemeente zo kunnen blijven functioneren. Zo blijven we gezegende mensen! (Bert en Petra Smits)

***

Vanmorgen online naar de kerk geweest, de dienst in de Bethlehemkerk gevolgd. Daar had mijn man dienst. Goed om op deze manier toch met de gemeente verbonden te zijn.