Collectes via de GIVT-app

20 mei 2020   |   Door EvV (Redactielid)

De afgelopen weken is er veel voor ons als gemeente veranderd! Diensten werden digitaal, ontmoetingen met gemeenteleden vielen weg of zijn beperkt. Zo veranderde ook de wijze van collecteren. Het geld dat u geeft willen wij natuurlijk aan de juiste doelen besteden.

De ene collecte opbrengst werd op nog creatievere wijze ontvangen dan de andere. Denk aan: een envelopje door de brievenbus, overboeking naar bankrekening of de GIVT-app.

We willen al het geld door u gegeven besteden aan de doelen waarvoor u het heeft bedoeld. Wilt u dus bij het bezorgen van het envelopje/ de overboeking naar het bankrekeningnummer e.d. vermelden voor welke collecte het bedoeld is? Dan zorgen wij dat uw gave daaraan besteed wordt.

Het liefst hebben wij natuurlijk dat u geeft via de GIVT-app (u geeft anoniem). Zij bundelen namelijk het geld per collecte. Daardoor kunnen wij gelijk de opbrengsten van de verschillende collectes zien.

Na beoordeling van de collecteopbrengsten van de laatste “digitale weken” zien wij een opvallende trend. De opbrengst van de eerste collecte is vaak hoger is dan de tweede en derde collecte. Schommelingen in collectes zijn er altijd, maar deze valt bijzonder op.

HIeronder staat een korte uitleg over de GIVT-app zodat duidelijk wordt hoe je kunt geven aan meerdere collectes.

GIVT-app

Na het downloaden van de GIVT-app en het invoeren van uw gegevens, komt u op het scherm waar u invoert hoeveel u aan welke collecte geeft.

Automatisch staat de GIVT-app op één collecte. In onze gemeente zijn dat er natuurlijk bijna altijd drie. Door op Collecte toevoegen te klikken kunt u twee collectes toevoegen. De collectes corresponderen natuurlijk met de aangegeven collecte volgorde in Kerkklanken of tijdens de dienst vermeld. Helaas kunnen wij de collectes niet benoemen in de app.

Als u de gewenste collectebedragen hebt ingevuld, klikt u op Volgende. Dan wordt gevraagd op welke manier u wilt geven:

U kiest de tweede optie, de QR-code. De code is te vinden op de Luister Live pagina. Ook zal de QR-code te zien zijn op de gebruikelijke collecte momenten tijdens de dienst.

Wij hopen dat met deze informatie het digitale collecteren duidelijk is geworden. Het is belangrijk dat wij uw giften kunnen besteden aan de gewenste doelen!

Goede diensten toegewenst!

Namens de kerkrentmeesters,